Vali Erkmen: İmamların hata lüksü yok

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, bazı mesleklerin hata yapma lüksü olmadığını belirterek, imamlara büyük görev ve sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Güney ilçesine yapılan yeni müftülük binası dualarla açıldı. Açılış töreninde, Güney Müftüsü Mustafa Acar yönetiminde imamlardan oluşan koro ilahiler okudu. Törene Denizli Valisi Yavuz Erkmen, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, Güney Kaymakamı Gürkan Demirkale, Belediye Başkanı Halit Gürbüz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, daire müdürleri, köy muhtarları ve diğer vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Müftü Acar, binanın düzenlenerek kendilerine kazandırılmasında emeği geçen, başta Vali Erkmen olmak üzere kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür etti. İl Genel Meclisi Başkanı Pekdemir ise âtıl kamu binalarını tekrar faal hale getirmek için imkanlar ölçüsünde her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Pekdemir, "Vatandaşlarımızın desteğiyle yapılan bu binanın tekrar hizmete girmesinden dolayı mutluluk duyuyorum. İl Genel Meclisi olarak, devletimizin tek kuruşunun dahi ziyan olmaması için gayret gösteriyoruz." dedi.

Erkmen de geçen yılki Güney ziyaretinde gördüğü âtıl kamu binalarının hizmete girmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, "Devletle milletin imkanları birleşince, yapılamayacak hiçbir şey yoktur. Güney'in daha çok kalkınmasını ve gelişmesini istiyoruz. Üç Eylül İlköğretim Okulu'nun büyütülmesi projesi, İl Özel İdaresi programına alındı. Bu okul binamızda bir de anaokulu hizmete girecek." şeklinde konuştu.

İmamlara da çağrıda bulunan Vali Erkmen, "Bazı mesleklerin büyük sorumlulukları vardır, o yüzden hata yapma lüksü yoktur. Camilerimizi temiz, düzenli ve ibadete hazır halde tutmak için imamlarımıza büyük görevler düşüyor." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, yeni müftülük binası Vali Erkmen, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından açıldı. Ardından, bina gezilerek Müftü Acar'dan bilgi alındı. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri