Türk okullarının hizmette kesintisi yok

Bangladeş'teki Türk Okulları BM kermesinde Türkiye'yi tanıttı

Birleşmiş Milletler Kadın Kolları Bangladeş Şubesi (UNWA) tarafından başkent Dakka'da yardım ve tanıtım kermesi düzenledi. Kermese ülkedeki çok sayıda yabancı temsilcilik ve sivil toplum kuruluşu davet edildi. Bangladeş, Malezya, Mısır, Güney Kore, Japonya, Hindistan, Avustralya, Tayland, Endonezya, Çin ve Türkiye başta olmak üzere çok sayıda ülke yüzün üzerinde stantla kermese katıldı. Katılımcılar ülkelerinin yemek kültürlerini ve çeşitli ürünlerini kendi bayraklarının altında tanıtma fırsatı buldular.

Türkiye'nin Dakka Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar'ın isteği ve Uluslararası Ümit Türk Okulları Genel Müdürü Bayram Saatçi'nin desteği ile Türkiye standı açıldı. Stant Türkiye Ümit Türk Okulları tarafından organize edildi.

Hazırlanan yemekler ve el işlemeleri Bangladeşlilerin yanı sıra yüzlerce yabancı katılımcının beğenisine sunuldu. Kermese katılanlar Türk standına yoğun ilgi gösterildi. Eski Pakistan Türkiye Maslahatgüzarının eşinin standı ziyaretinde duygusal anlar yaşandı. Türkiye motifli cüzdan beğenen hanımefendi fıstıklı baklava olmayışının üzüntüsünü yaşadığını ifade etti. Ülkede yaşayan az sayıda Türk vatandaşları ve elçilik görevlileri standı ziyaret ederek Türk yemeklerinden ve tatlılarından tattılar.

Öten yandan kermesi gezen Birleşmiş Milletler Bangladeş Teşkilatı Kadın Kolları Genel Sekreteri Lita Saamaad, kermese katılımından dolayı Türk Okulu'na şükranlarını arz etti ve Türk standına özel ilgi gösterdi.

Kermeste Türkiye'yi tanıtma fırsatı buldukları için büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Ümit Türk Okulları Genel Müdürü Bayram Saatçi şunları kaydetti: "Sayın Büyükelçimizin özverili çalışmalarına Ümit Türk Okulları olarak bizlerde destek vermeye çalışıyoruz. Bangladeş ile geçmişten gelen sevgi bağlarımızı bu tür faaliyetlerle güçlendirme azmindeyiz. Ayrıca temennimiz ülkemizin çok çeşitli kültürünü daha geniş zeminlerde temsil etmektir."

Kermeste elde edilen gelir ülkedeki yoksul kadınların okutulması ve ihtiyaçlarının karşılanması için Birleşmiş Milletler Kadın Kolları Teşkilatı'na bağışlandı.

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri