Kaybolmaya yüz tutmuş meslekler fotoğraflarda

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) tarafından geleneksel hale getirilen Ahilik Kültürü ve Esnaf Bayramı'nın bu yıl 13.'sü kutlanıyor. 12-18 Ekim tarihleri arasında kutlanan hafta dolayısıyla iki yarışma düzenlendi. Otantik hediyelik eşya

Otantik hediyelik eşya yarışmasına, profesyonel, yetişkin ve öğrenci olmak üzere üç ayrı kategoride 37 eser katıldı. AESOB Başkan Vekili Ömer Duman'ın Jüri Başkanı, Akdeniz Üniversitesi'nden Doç. Dr. Erol Kılıç, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'nden Nadir Akkulak, Büyükşehir Belediyesi'nden Pervin Gürbüz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden Aysun Çobanoğlu, Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi'nden Berna Göker ve Sanatçı H. Mahir Özkardeş'in jüri üyeliğini yaptığı yarışmada, 5 eser dereceye girdi. 

Profesyonel kategorisinde birinci ve üçüncülüğe değer eser bulunamazken, ikinciliği Turgay Aydın aldı. Serpil Ergül Çakan'ın eseri ise mansiyon almaya hak kazandı. Yetişkin kategorisinde, birinci ve ikinciliğe değer eser bulunamazken üçüncülüğü Rabia Çil, mansiyon ise Rabia Çoban'a verildi. Öğrenci kategorisinde de Serpil Acar mansiyon almaya hak kazandı.

Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerle ilgili bu yıl ilk kez düzenlenen yarışmaya ise yoğun bir katılım gerçekleşti. Çeşitli illerden 40 fotoğraf severin 135 eserle katıldığı yarışmanın Jüri Başkanlığını AESOB Başkanı Orhan Tolunay, jüri üyeliklerini ise TRT Eski Bölge Müdürü Kenan Değer, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nafia Ö. Hanyaloğlu, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet İstek, Foto Muhabirleri Derneği Antalya Temsilcisi Emin Demir, Fotoğraf Sanatçısı Nizamettin Özmen ve Antalya Fotoğrafçılar Kitapçılar Kırtasiyeciler Odası Başkan Vekili Hüseyin Bozdoğan yaptı.

Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonunda, birinciliği Kocaeli Gölcük'ten Melih Sular, ikinciliği Adapazarı'ndan Nevzat Yıldırım, üçüncülüğü ise Trabzon'dan Ali Mermertaş kazandı. Yarışmada, Kocaeli Gölcük'ten Nuri Çoban ve Ankara'dan Erol Çınar'ın eserleri mansiyon almaya hak kazandı.

Yarışmalara gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirten AESOB Başkanı Orhan Tolunay, "Fotoğraf yarışmasını bu yıl ilk kez düzenlememize karşın, birçok ilden çok sayıda fotoğraf sever yarışmamıza katıldı. Otantik hediyelik eşya ve kaybolmaya yüz tutmuş meslekler fotoğraf yarışmamızı geleneksel hale getireceğiz." dedi.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri, 12 Ekim Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı etkinliklerinde verilecek. Ayrıca, yarışmaya katılan bütün eserler, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde sergilenecek.

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri