Önce nikahlarını kıydı, sonra cenazelerini kıldırdı

İki yıl önce nikahını kıydığı çiftin bu defa cenaze namazını kıldırdı

Bitlis'te geçirdiği trafik kazısında hayatını kaybeden Dr. Kemal Müderrisoğlu (29) ve 7 aylık hamile eşi öğretmen Özge Müderrisoğlu (26) ile iki akrabası Mersin'de toprağa verildi. Genç çiftin cenazesini iki yıl önce nikahlarını kıyan cami imamı kıldırdı. Cemaat camiye sığmayınca cenaze namazı sokakta kılındı.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul'da görev yapan Dr. Kemal Müderrisoğlu, anasınıfı öğretmeni olarak tayin olan eşi Özge'nin işlemlerini yaptırmak için Muş'a gitti. İşlerini gördükten sonra ddönmek için yola çıkmaya hazırlanan Müderrisoğlu çifti, Özge Müderrisoğlu'nun Güroymak'ta bulunan dayısı Hasan Öke (61) ile eşi Tevhide Öke'yi (58) de alarak memleketleri Mersin'e dönmek için yola çıktı.

Dr. Kemal Müderrisoğlu'nun kullandığı 33 D 0332 plakalı otomobil, Güroymak-Muş karayolunun 3. kilometresinde yola çıkan ineğe çarpmamak için manevra yapınca 06 VUL 65 plakalı kamyonla çarpıştı.

Kazada, Dr. Müderrisoğlu (29) ile yanında bulunan 7 aylık hamile eşi Özge Müderrisoğlu (26), aynı araçta bulunan dayısı Hasan Öke ile yengesi Tevhide Öke hayatını kaybetti.

Güroymak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan cenazeler yapılan otopsinin ardından Mersin'e getirildi. Mersin Devlet Hastanesi morgundan yakınları tarafından alınan 4 cenaze önce Müderrisoğlu'nun baba ocağı olan Mahmudiye Mahallesi'ndeki evine, daha sonra da Yenimahalle'deki Hasırlı Camii'ne getirildi. Cenaze namazı için önce caminin içine alınan cenazeler kalabalığın sığmaması nedeniyle sokağa çıkartıldı. Doktor çiftin cenaze namazını ise yaklaşık 2 yıl önceki düğünlerinde dini nikahlarını kıyan Hasırlı Camii imamı Enes Yıldızhan kıldırdı.

Namaz sırasında duygulu anlar yaşayan imam Yıldızhan, "İki yıl önce iki rahmetlimizin nikahlarını ben kıymıştım. Kaderde cenaze namazlarını kıldırmak da varmış. Allah Rahmet eylesin" diye konuştu. Cenazede yakınlarının güçlükle ayakta durduğu görüldü.

Öğleden sonra kılınan namazın ardından cenazeler Mersin Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri