87 yaşında, geçimini hurdacılıkla sağlıyor

87 yaşındaki Şehriban Yasemen, geçimini hurdacılıkla sağlıyor

Afrika kökenli vatandaşlardan Şehriban Yasemen (87), geçimini hurdacılıktan sağlıyor.

İlerlemiş yaşına rağmen kimseye muhtaç olmadan yaşamayı ilke edindiğini belirten Yasemen, topallayarak çöp bidonlarından hurda topluyor.

Şehriban Yasemen, 150 lira kira karşılığı Konak ilçesine bağlı Gültepe semtinde tek odalı virane bir evde kalıyor.

Selanik'ten 12 yaşında Türkiye'ye annesi Emine, erkek kardeşi Selahattin ile gelen Şehriban Yasemen, Torbalı ilçesinin Karakuyu köyüne yerleşti.

Yasemen, annesini, erkek kardeşini ve eşi Emin Kaya, kızları Dilek Yasemen (15) ile Ayfer Tabanalı'yı da (48) kaybetti. Hayatta tek başına kalan Şehriban Yasemen, yıllarca bir parkta çadırda yaşadı.

İki yıl önce 150 liraya yerleştiği tek odalı evde sefalet içinde yaşamaya çalışan Yasemen, çöplüklerden plastik atık ve pet şişeler toplayarak geçimini sürdürüyor.

Şehriban Yasemen, "Eskiden geçimimi sağlayacak kadar hurda toplayabiliyordum. Şimdi hurda toplayan çok kişi var. Bu yüzden çok yol yürümem gerekiyor. Yaşım ve ayağım tutmadığı için maalesef yeterince para kazanamıyorum." dedi.

Ayaklarındaki rahatsızlığından dolayı yürümekte zorlanan Şehriban Yasemen'e ellerinden geldiğince yardımda bulunmaya çalıştıklarını söyleyen Afrikalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Olpak ise Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kimsesiz kadına sahip çıkmasını istedi.

Şehriban Yasemen'in İzmir'in canlı tarihi olduğunu kaydeden Olpak, "Şehriban nine 1940 yıllarında Konak'taki Bayram Yeri'nde, Afrika kökenli Türklerin kutladığı Dana Bayramları'nı görmüş birisi. Ona sahip çıkılması bizi de sevindirir." diye konuştu.

Bin 350 liralık borcundan dolayı da elektriği kesilecek olan Şehriban Yasemen, yardım alamaz ise bundan sonra karanlıkta oturacak.

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri