'Açılıma kapılarını kapatanlar karanlıkta kalacak'

Kürt müziğinin önde gelen ses sanatçısı Şivan Perver, demokratik açılıma karşı kapılarını kapatanların karanlıkta kalacaklarını söyledi.

ŞİVAN PERWER KONSERİNDE 'YAŞASIN TÜRKİYE' SÜRPRİZİ-TIKLAYINIZ

Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde konser veren Şivan Perver, Kürtçe, Türkçe ve İngilizce olarak okuduğu birbirinden güzel parçalarla hayranlarını büyüledi. Konser sırasında zaman zaman siyasi mesajlar da veren ünlü sanatçı, Türkiye'deki demokratik açılıma kapılarını kapatanların karanlıkta kalacaklarını ifade etti. Perver, "Açılım var. Güzel, güzel. Bu açılım gerekiyor, biliyorsunuz. Yani bu açılım olmadan yaşam olamaz. O zaman kapılar kapanıyor. Başka çıkış yok. Buna karşı gelenler karanlıkta kalıyor."dedi. 

Alman, Türk ve Kürt hayranları ile Erbil'de buluşan Perver, adeta müzik açılımı yaptı.

Uluslararası Erbil Ticaret Fuarı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen konserde sahne olan Perver, kendisini dinlemeye gelen Türk vatandaşlarına, "Türkiye'ye geleceğim, merak etmeyin. Hepiniz hoş gelmiş safhalar getirdiniz. Türkiye'den gelmiş sayın misafirlerimiz sağ olun." diyerek seslendi.

Kürtçe başladığı şarkılarına Türkiye'den gelen hayranları için Türkçe paçalar seslendiren Perver, daha sonra salonda bulunan yabancı konukları için de İngilizce, 'Halepçe Türküsü'nü okudu.

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri