Zavendikli Mustafa hoca vefat etti

Rize'nin manevi şahsiyetlerinden emekli vaiz Mustafa Yıldız hocaefendi (78) vefat etti. Yıldız, yaklaşık iki hafta önce akciğer yetmezliği ve nefes darlığı şikâyetiyle Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Servisi Yoğun Bakım Ünitesi'nde te

"Zavendikli Mustafa Hoca" olarak tanınan Yıldız, 1965 yılında Diyanet teşkilatında başladığı vaizlik görevini, Rize'nin değişik ilçelerinde sürdürdü.

Kendisini Kur'an öğretimi ve insan yetiştirmeye vakfeden Yıldız, emekliliğinin ardından da çalışmalarına ara vermeden devam etti. Fedakâr ve gayretli Rizeli gönüldaşlarıyla yürüttüğü hizmetleri bir çatı altında yürütmek için bünyesinde iki Kur'an Kursu da bulunduran İrşad Vakfı'nın kuruluşuna öncülük etti. Hocaefendi, bir ömür verdiği ilim tahsilinde vakıf çatısı altında çok sayıda talebe yetiştirdi. Rize'nin önemli kanaat önderlerinden sayılan ve toplumun her kesiminden insanların sözüne itibar ettiği Zavendikli hocanın vefatı, sevenlerini hüzne boğdu.

Ömrünü insan yetiştirme yolunda geçiren Yıldız için yarın öğle namazını müteakip merkez Şeyh Camii'nde cenaze töreni düzenlenecek. Yıldız'ın naaşı daha sonra Güneysu ilçesine bağlı Başaran köyü Birlik Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verilecek.

Öte yandan, ölüm haberini alan Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Yıldız'ın oğlu Kudret Yıldız'ı arayarak başsağlığı dileğinde bulunduğu öğrenildi.


(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri