Sufiler Los Angeles'i sallayacak

Dünyanın önde gelen Sufi müzik sanatçıları, Amerika'nın Los Angeles kenti başta olmak üzere birçok kentte konserler düzenleyecek.

ALTI üLKEDEN ALTMIŞ SANATçI KATILIYOR
Amerikan İsmailiye Konseyi’nin sponsorluğunda 8 Mart’ta Amerika’nın Los Angeles şehrinde sufi müzik konseri düzenleniyor. Altı ülkeden altmış sanatçının katılacağı konserler Los Angeles’tan sonra San Fransisco, Miami, Atlanta, Şikago, Dallas, Houstan ve New York’ta devam edecek.

Müslüman dünyanın önde gelen Sufi müziği sanatçılarının iştirak edeceği konserlerde ilahilerin yanı sıra çağdaş melodiler eşliğinde sema gösterileri de sunulacak.

TüRKİYE'DE MEVLANA KONSERİ VERMİŞTİ
Los Angeles başta olmak üzere Amerika’nın birçok kentinde düzenlenecek olan Sufi müzik konserlerine, daha önce Türkiye’de Uluslar arası Mevlana Sufi konserine katılmış olan İran’ın ünlü Dalaho Sufi Grubu’nun yanı sıra, Bosna’dan Hazreti Hamza Korosu grubu, Suriye’den Tahleelah, Pakistan’dan Junoon müzik grubu, Cezayir’den Houria Aichi gibi ünlü müzik grupları ve sanatçılar katılacak.

‘Mistik Bir Yolculuk’ başlığı altında gerçekleştirilecek olan konserler, İsmailiye Müslümanlarının lideri Kerim Ağa Khan’ın 50’nci yıl dönümü dolayısıyla yapılıyor.

(habervaktim – Dış Haberler)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri