Genç Birikim'in, yeni sayısı çıktı

Bu ay 125. sayısıyla (Ekim/2009) okuyucularına merhaba diyen Genç Birikim Dergisi yine dopdolu, yine heyecan verici.

Yaşananlar karşısında suskunluk yerine onurlu duruşu kendine şiar edinmiş olan Genç Birikim Dergisi bu ayki sayısında siyasi ve uluslar arası gelişmelerden eğitim konusuna kadar geniş bir gündemi ele almış.

Genç Birikim Dergisinin aynı zamanda Genel Yayın Yönetmenliğini de yapan Araştırmacı-Yazar Ali KAÇAR son zamanlarda gündemden düşmeyen “Kürt Açılımı” konusunu işlemiş. Mevcut Kemalist sistemin diğer konularda olduğu gibi Kürtler ve ülkede yaşayan diğer etnik unsurların ırkçı bir yaklaşım nedeniyle çözemediği kimlik problemini irdelemiş.

Usta yazar Süleyman ARSLANTAŞ ise bu ay yazısında Gazze’de yaşanan dramı ve BM’nin tarihte ve bugün Filistin konusundaki duyarsızlığını ve ikiyüzlülüğünü ortaya koyarak Müslümanların da sadece bu coğrafyada değil dünyanın diğer bölgelerinde de yaşanan işgal ve katliamlara karşı olması gerektiğini belirtiyor.

ABD Başkanı Bush’a ayakkabı fırlatan Iraklı gazeteci Muntadhar Al-Zaidi’nin hapishaneden çıktıktan sonra yaptığı ve tüm Müslümanların hissiyatına tercüman olan konuşmasının tüm metnini de bu ayki Genç Birikim Dergisinde bulabilirsiniz.

Eğitim konusunu işleyen Hilal Açıkgöz’ün “Beşikten Mezara Kadar Nasıl Bir Eğitim”, Hayriye Bican’ın “Besmelesiz Eğitim” Şahin Özdaş’ın “Andınız mı? Andımız mı?” başlıklı yazıları ile tercüme yazılar ve İslami konuları işleyen diğer yazılarla dopdolu olan Genç Birikim Dergisinin bu ayki sayısının kaçırılmaması gerekir.

www.gencbirikim.net

Genç Birikim Dergisi

İlkiz Sok. 22 Sıhhiye/Ankara

Tel: 0312.229 67 18

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri