Kayıp çocukların ailelerinde hüzünlü bayram

Kayseri'de Ramazan Bayramı'nın 2. günü şeker toplamaya çıktıkları sırada kaybolan ve 39 gündür kendilerinden haber alınamayan 2'si kardeş 3 çocuğun aileleri, evlatlarından yoksun ilk Cumhuriyet Bayramı'nı geçirdi. 


Talas ilçesi Yenidoğan Mahallesi'nde 8 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin ve 6 yaşındaki kardeşi Dilruba Tekin ile komşularının çocuğu 10 yaşındaki Türkan Ay'ın Ramazan Bayramı'nın 2. günü şeker toplamak için evden ayrılmalarının ardından 39 gün geçmesine rağmen bir haber alınamıyor. Çocuklarından yoksun ilk bayramı geçiren aileler hüzünle karışık umutlu bekleyişini sürdürüyor.

Ahmet Tuna ve kardeşi Dilruba Tekin'in babası Hamza Tekin, çocuklarını çok özlediğini, Ramazan Bayramı'nda kaybolan evlatları olmadan ilk bayramı geçirdiklerini söyledi. Ahmet ve Dilruba'nın yaşadığı umudunu hep taşıdığını belirten Tekin, "Onların yoksunluğu bizi çok etkiledi. İçimiz acıyor. Umudumuzu koruyoruz. Çocuklarımın kaçırıldığını düşünüyorum. Onları tutanlardan insafa gelip bırakmalarını istiyorum. Perişan olduk." dedi. Nefes almak için zaman zaman dışarı çıktığını söyleyen baba Tekin, çocuklarının her zaman oynadığı parkta dolaşarak, çocuklarının oynadığı günleri hayal ettiğini ifade etti.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise, geniş çaplı aramalarına devam ediyor. Toplum destekli polisler, Talas'ta vatandaşlarla birebir görüşerek bir ipucuna ulaşmaya çalışıyor. Mahalle sakinlerine sorular yönelten polisler, her bilgiyi titizlikle değerlendiriyor. Çocuklarını çok özlediğini belirten anne Leyla Tekin bekleyişlerinin devam ettiğini kaydetti.

Türkan Ay'ın babası İbrahim Ay, geçen süre zarfında umutlarını bir an olsun kaybetmediklerini dile getirdi. Emniyet güçlerinin çocukları bulmak için bütün imkanlarını seferber ettiğini kaydeden baba Ay, "Aramalar ilk günkü gibi devam ediyor. Geçen 39 gün bizi psikolojik olarak da yıktı. Çocuklarımızı gören, duyan varsa Allah rızası için sesleniyorum. Gören gözler artık gördüm, duyan kulaklar duydum desin. Bugün bana, yarın onlara. Duyarlı vatandaşlara sesleniyorum, bir cevap versinler. Bugüne kadar asılsız bir sürü haber çıktı ama doğru bir haber çıkmadı. Çocuklarımızın yerini bir kaçıran, bir de Allah biliyor. Çocuklarımızı gören, gördüm desin artık. Mutlaka gören, duyan vardır. Ben başka bir şey demiyorum. Yakında çocuğumun doğum günü var. Yalnız olmak istemiyoruz. Bıraksınlar artık çocuklarımızı." diye konuştu. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri