Sagalassos Antik Kenti'nden 83 önemli eser çıktı

Burdur'un Ağlasun ilçesindeki Sagalassos Antik Kenti'nde yapılan 2009 yılı kazı çalışmalarında teşhir kalitesi olan 83 kültür varlığının gün yüzüne çıktığı belirtildi. 

Burdur Valisi İbrahim Özçimen, Sagalassos'ta yapılan kazı çalışmalarını değerlendirmek için Valilikte basın toplantısı düzenledi. 

Antik kentlerin bulunan eser bakımından genellikle iller arasında yarıştırıldığını dile getiren Özçimen, bu durumun Burdur için değiştiğini açıkladı.

Burdur'un Kibyra ve Sagalassos gibi iki büyük eserle kendi içinde yarıştığını vurgulayan Özçimen, "Bu kültür varlıkları ile Burdur'un 3 yıl içinde turizm atağına geçeceğine inanıyorum. Her yıl antik kentlerimizden gün yüzüne çıkan eserlerle Burdur'un adını dünya duyuyor. Geçen yıllarda dünyaca ünlü Hadrian ve Marcus Aurelius heykellerinin çıktığı Sagalassos Antik Kenti'nde bu sene çok önemli 83 kültür varlığı gün yüzüne çıktı. Ayrıca bunun yanında teşhir kalitesi düşük olan 275 etütlük eser elde edildi." diye konuştu.

Toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplayan Özçimen, yabancı heyetin sorumluluğundaki Sagalassos Antik Kenti'nde sürekli bakanlık yetkililerinin de görev yaptığını kaydetti.

Kazının bakanlık tarafından yakından takip edildiğini belirten Özçimen, bu kentlere çıkılan yolların iyileştirilmesinin de yapılacağını işaret etti.


SAGALASOS AKA GÜNDEMİNDE

Isparta'dan Sagalassos Antik Kenti'ne çıkan yolun Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın gündeminde olduğunu kaydeden Özçimen, şöyle konuştu: "Kazı yerine Isparta'dan gelen yolun iyileştirilmesine bazıları direnç gösteriyor. Ama ben bu yolları önemsiyorum. Çünkü yollar damarlar gibidir. Damarlar ne kadar açık olursa vücut sistemi o kadar iyi çalışır. Yollar ne kadar iyi olursa ziyaretçi sayısı o kadar artar. 'Ispartalılar geliyor' diye düşünmek hiçte doğru değil. Sagalassos Türkiye'nin hatta dünyanın bir varlığıdır. Burayı gezmeyi zorlaştırmamak değil kolaylaştırmak gerekiyor."


(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri