Beta, yılda 1 milyon fidan üretecek

Beta Sulama ve Fidancılık Ar-Ge ve İş geliştirme Müdürü Ziraat Mühendisi Dr. Emine Tanrıver, yıllık fidan üretimlerinin 500 bin olduğunu belirterek, hedeflerinin bu sayıyı 1 milyona çıkartmak olduğunu söyledi.

3. Adana Tarım ve Hayvancılık Fuarında açtıkları standın büyük ilgi gördüğünü aktaran Tanrıver, özellikle bodur, yarı bodur meyve yetiştiriciliği ve sulama sistemleri konusunda Türkiye'nin önce gelen firmaları arasında yer aldıklarını kaydetti. 

Tanrıver, Türkiye'nin ilk bodur meyve fidanı üreticilerinden biri olduklarını belirterek, önümüzdeki günlerden itibaren fidan ihraç etmeyle başlayacaklarını ifade etti. Tanrıver, "İlk etapta Azerbeycan, Suriye, KKTC, Irak ve İran'a pazarlama yapmayı hedefledik. Bu ülkeler meyvecilikte Beta'nın fidanlarıyla bir yerlere geleceklerdir." dedi.

Yıllık fidan üretim sayılarının 500 bin adet olduğunu belirten Tanrıver, "Son bir yıldır kendi imkanlarımızla hibrit ve klon meyve ve anaç üretimi yapıyoruz. Bu çalışmalarımızla yılda 250 bin adet anaç fidan ürettik. Bu rakamı artırıp, yılda 1 milyon anaç üretmek hedefindeyiz. Bu konuda devletin özellikle anaç üretimi yapabilecek firmalara destek olması gerektiğini düşünüyoruz." diye konuştu.

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri