'Aile içi iletişimin sırrı diyalogdan geçiyor'

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi ile AÇEV tarafından düzenlenen "Aile İçi İletişim" seminerinde, aile içi iletişimin ana unsurunun, bireyler arasındaki diyalogun gücü olduğu belirtildi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki Kent Konseyi binasında gerçekleştirilen seminerde Kişisel İletişim Uzmanı Saadet Şen, aile içinde iletişim kurmanın öncelikli noktasının anne, baba ve çocuklar arasında gerçekleştirilen diyalogların olduğunu söyledi. 

Bu diyalogun oluşmasındaki en önemli etkenin ise aile içindeki mutluluk olduğuna işaret eden Şen, "Ailedeki kadınlar, aile içi diyalogun ve iletişimin temelini oluştururlar. Kadının, eşiyle ve çocuklarıyla oluşturacağı diyalog iletişime, paylaşıma ve mutluluğa dönüşecektir. Bunun için ailenin kadınları çekingenliği, sessiz kalmayı bir kenara bırakarak, aile içinde diyalog kurulmasına katkı sağlamalılar." diye konuştu.

Kadın Meclisi ve AÇEV üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerde Kişisel İletişim Uzmanı Şen, farklı şehirlerdeki yaşam biçimleri ve aile içi iletişimlerden de örnekler vererek, olması gereken iletişim şekilleri hakkında kadınları bilgilendirdi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, Kent Konseyi'nin şehrin gelişimiyle olduğu kadar sosyal yaşamla da yakında ilgilendiğini belirtti.

Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin, aile içi iletişimin önemine değinen bir seminerle, bu konuda hanımları bilinçlendirmeye yöneldiğine dikkati çeken Pala, gerek Kadın Meclisi'nin gerekse Kent Konseyi'nin diğer oluşumlarının, sosyal hayata yön veren çalışmalarına devam edeceğini dile getirdi.

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri