Kızılay, kumbara paralarıyla iki okul yaptıracak

Öğrencilere dağıttığı kumbaralarda biriken paralarla okul yaptırmayı amaçlayan Türk Kızılayı, bu sene iki okul yaptırabileceğini açıkladı. Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, kumbaralarda 700 bin lira civarında para toplandığını söyledi.

Kızılay Bursa Şubesi'nde gazetecilerin sorularını cevaplayan Küçükali, Kızılay, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü ile okul yaptırması için protokol imzaladıklarını hatırlatarak, çalışma hakkında bilgi verdi. Apartmanlarda yaşayan insanların birbirlerine selam vermez duruma geldiğini belirten Küçükali, yardımlaşma kültürünü gelecek kuşaklara taşımak amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti. 

Küçükali, projenin işleyişi konusunda şu bilgileri verdi: "Şube başkanlarımız okul müdürlüklerimize gidiyor, çocuklara bu kumbaralar dağıtılıyor. Çocuklar kendi harçlıklarından arta kalan parayı kumbaraya atıyorlar. Burada tutumlu olmayı öğreniyorlar. Kumbaranın üzerinde 'biriktiriyorum, arkadaşlarıma okul yapıyorum' yazıyoruz. Buralarda biriken paralarla Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği ihtiyaç olan yerlerde okul yapıyoruz. Biz o yerlerin isimlerini torbaya koyup, noter önünde, yine para veren çocuklardan bir grupla oradan çekilişi gerçekleştireceğiz, çıkan isme belirlenen yerde bir okul yapacağız."

Kızılay'ın kendisine gelir elde etmek yerine, ülkeye faydalı olabilmek ve çocuklara dayanışma duygusunu anlatabilmek amacını taşıdığını dile getiren Küçükali, projeye bu yıl hız verdiklerini vurguladı. Küçükali, kumbaralarda 700 bin lira civarında para toplandığını, bu sene bir ya da 2 okul yaptıracaklarını sözlerine ekledi.

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri