Bebeği küvezde unutan hemşire meslekten men edildi

Romanya'nın başkenti Bükreş'teki bir doğumevinde küvezde unutulan bebeğin vücudunda yüzde 20 oranında yanık oluştu. Başka bir hastaneye sevk edilen bebeğe deri nakli yapıldı. Olayda ihmali görülen hemşire ise meslekten men edildi.

Obor doğumevinde sarılık teşhisiyle geçtiğimiz günlerde küveze alınan Alexandru isimli bebek, hemşirenin ihmaline uğradı. Gece nöbetçisi hemşirenin küvezde unuttuğu bebeğin vücudunda yüksek ısı sonucu yanıklar meydana geldi. Durum fark edilir edilmez başka bir hastaneye sevk edilen bebeğe deri nakli yapıldı. 

Ameliyatı gerçekleştiren cerrah Dan Enescu, bebeğin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu kaydetti. Yanan el, kol ve parmaklar için bebeğin ayaklarından deri nakli yapıldığı bilgisini veren Enecu, 'Yüzü ve kulakları için ikinci bir ameliyata tabi tutulacak. Maalesef yanıklar kasları bile etkilemiş.Vücudun yüzde 20'sinde yanık var. Çoğu kısmı deri nakliyle düzelttik. Ancak Alexandru'nun durumu hala kritik.' açıklamasını yaptı. Bebeğin tedavisine hastanenin yoğun bakım ünitesinde devam ediliyor

Alexandru'nun küvezdeki bakımı sırasında ihmali görülen hemşire ömür boyu meslekten men edildi. Doğumevinin ilgili bölümünün sorumlusu ile başhemşiresi de '3 ay boyunca maaştan yüzde 10 kesinti' ile cezalandırıldı.

Olaya neden olan hemşire 'duygusal yıkım geçirdiği için' konuşmak istemezken, iş arkadaşları "O gece nöbette tek başınaydı. Bütün bebeklere bakması gerekiyordu. Küvezde biraz fazla bırakmış olabilir." sözleriyle hemşireyi savundu.

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri