'Rahmetli de Sollardı' oyunu büyük beğeni topladı

Bursa Pozitif Engelsizler Sanat Topluluğu (PEKSEM) tarafından sahnelenen "Rahmetli de Sollardı" isimli komedi oyunu büyük beğeni topladı.

Cumhurbaşkanlığı onaylı ve Emniyet Genel Müdürlüğü katkılarıyla, Bursa Valiliği İl Özürlüler Kurulu Koordinatörlüğü desteği ile Pozitif Engelsizler Sanat Topluluğu (PEKSEM) tarafından "Rahmetli de Sollardı" isimli oyun özürlülerin de istediği zaman engel tanımadığını ıspatladı.

Fethiye Kültür Merkezi'nde düzenlenen oyun, trafikte kurallara uyma ve insanlar arasındaki saygıya vurgu yaptı. Bursa ve ilçelerinde özürlü vatandaşların sosyal aktiviteler organizasyonu çerçevesinde birçok özürlü derneğinin katılımı ile gerçekleştirilen tiyatro gecesinde özürlü vatandaşlar kısa bir süre de olsa hayatın gerçeklerinden uzaklaşarak mutlu dakikalarını birlikte paylaştı.

Programa Bursa Vali Yardımcısı ve İl Özürlüler Kurulu Başkanı Mustafa Güney, Kurmay Başkanı Yarbay Mustafa Sakaoğlu, İl Özürlüler Kurulu Koordinatörü Sadık Zeyrek, Bursa Engelliler Birliği Derneği Başkanı Ünal Şıpkan ve bir çok özürlü dernek başkanı ile özürlüler katıldı.

Tiyatro oyunu PEKSEM tarafından sahnelenen "Rahmetli de Sollardı" isimli komedide rol alan özürlü oyuncular, profesyonel oyunculara taş çıkartacak kadar güzel bir performans sergiledi. Ayrıca özürlüler ile ilgili güç birliğinin en güzel örneklerinden birini sergileyen Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Harun Sak, ilçedeki özürlü vatandaşları bir otobüsle tiyatro seyretmeye getirerek gösterdi.

Oyun sonunda PEKSEM yönetimi, Vali yardımcısı Mustafa Güney'e Kurmay Başkanı Yarbay Mustafa Sakaoğlu'na ve İl Özürlüler Kurulu Koordinatörü Sadık Zeyrek'e teşekkür plaketleri vererek, özürlüler konusundaki hassasiyetleri nedeniyle şükranlarını sundu. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri