Ece Nur da açılım bekliyor

İlköğretim 6. sınıf öğrencisi Ece Nur Özer’in eğitim hakkı çağ dışı zihniyetin bağnaz yasakları yüzünden bitme noktasına geldi.

Başörtülü okumak isteyen ve bunun için mücadele veren Diyarbakır Yenişehir Hamravat İlköğretim Okulu 6. Sınıf Öğrencisi Ece Nur Özer, olmadık baskılara maruz kalıyor.

Önce okul yönetimi tarafından ikna ile başı açılmak istenen Ece Nur’a başarılı olunamayınca okul yönetiminin hazırladığı bir tutanak zorla imzalatılmaya çalışıldı. Ama ne baba ne de kızı bu tutanağı imzalamadı.
Babası birçok okula çağırılan Ece Nur’un ailesi de büyük psikolojik baskı altında. Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çağırılanEcenur’un babası adeta sorguya çekildi. Yılmayan baba Murat Özer kızını okuldan atmakla tehdit eden Milli Eğitim personeline İlköğretim eğitimin anayasal olarak zorunlu olduğunu bunu yaptıkları takdirde suç işleyeceklerinin altını çizdi. Ecenur şimdilik 10 km ötedeki Yatılı Vali Nafiz Kaya Bölge Okulu’na sürüldü.

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi Hamravat İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Ece Nur Özel başını örterek okumak istediği için zor günler geçiriyor. Ecenur, 24 Eylül'den bu yana başta Okul Müdürü Yasin Aydın, Şeyhmus Tayfur, Hüsamettin Can ve Mehmet Hasbay isimli öğretmenlerin baskısı ile mücadele ediyor. 



ECE NUR’UN AĞZINDAN TUTUNAK YAZMIŞLAR
Ece Nur Özer, olmadık baskılara maruz kalıyor. Önce okul yönetimi tarafından ikna ile başı açılmak istenen Ece Nur’a başarılı olunamayınca okul yönetiminin hazırladığı bir tutanak zorla imzalatılmaya çalışıldı. Ece Nur’un babası Murat Özer ise kızının ismi geçen öğretmenler tarafından hazırlanan ve içeriğinde “hatalı olduğumu anladım bu davranışın tekrarı durumunda uygulanabilecek yaptırımlar konusunda daha öncede bilgilendirilmiştim… verilecek cezayı kabul ediyorum” şeklinde ifadelerin bulunduğu tutanaklara zorla imza attırılmaya çalışıldığını belirtti. Baba Özer Okul yönetiminin tuttuğu tutanakta Ece Nur’un okul disiplinini bozduğunu, Atatürk Devrim kanunlarına aykırı davrandığını ve bu sebepten ya başını açacağını yada okul ile ilişkisinin kesileceğini söylediklerini belirti. Kızının psikolojisinin de ciddi anlamda bozulduğunu belirten Özer “kimi öğretmeni dersten attı, kimisi derslerde sürekli kızımı teşhir ediyor. Kızım cennet ve cehennem kavramlarını bilecek yaşa geldi ve buna göre davranıyor. Bazı art niyetli öğretmenleri sürekli baskı yapıyor. Kızım ise bize sürekli ‘Allah örtünün demiyor mu baba. İnkâr mı edeyim Allah’ın emrini’ diyor. Cevap veremiyoruz, devletin ideolojisinin Allahın emirleri ile çeliştiğini, bizim bu ideolojiye göre hareket etmekten başka çaremiz olmadığını mı söyleyeyim. Biz vazgeçmeyeceğiz haklarımızdan. Kızımın eğitim hakkı Anayasal olarak güvence altında. Okul yönetimi eğitime engel olarak suç işliyor.” dedi.

SORGUYA ALDILAR, BABA NUR SURESİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ
Murat Özer 6 Ekimde Hamravat Okul Müdürü Yasin Aydın, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ebubekir Ermiş, 2. Eğitim Bölgesi Koordinatör Müdür Şehmus Ay’ın okul müdürünün odasında kendisini adeta sorguya çektiğini iddia etti. Kızına başını açması için baskı yapması gerektiğini söyleyen Milli Eğitim personeline Kur'an-ı Kerim ayetlerinden örnekler veren baba Murat Özer “Nur Süresi'nin, 31. Ayeti, Ahzap süresinin 59. ayetine istinaden kızımın başörtüsü takma emri olduğundan Allah'tan korktuğumuz ve Allah'ın cehennem tehdidine karşı koyamadığımız için okula başörtülü göndermek zorundayız. Allah'ın cehennem tehdidine karşı psikolojik tedavi görmemiz halinde, dinimizden vazgeçme ihtimali göz önünde bulundurarak, karar vermenizi rica ederim.” dediğini belirtti.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MADDE BAĞIMLISI ÇOCUKLARIN YANINA GİTSİN DEDİ
Bu arada Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ise Ece Nur’a ceza olarak evinin kilometrelerce ötesinde bulunan ve madde bağımlısı çocukların ıslah edildiği yatılı Vali Nafiz Kaya İlköğretim Bölge Okuluna sürgün etme kararı aldığı öğrenildi. Kendisine bu bilginin yeni verildiğini belirten M. Murat Özer “kızım her gün servisle gittiği ve evimize çok yakın olan okulundan alınmasını kararlaştırmışlar. Bunu yeni tebliğ ettiler. Bize kilometrelerce uzakta olan Yatılı Vali Nafiz Kaya Bölge Okuluna sürgün çıkarttıklarını ifade ettiler. Bu okul madde bağımlısı çocukların barındırıldığı bir okul kızım orada nasıl eğitim görür.” derken, hukuk savaşı başlatmaya hazırlandıklarını ve bu konuda sivil toplumdan da destek beklediklerini ifade etti.

MURAT ALAN - VAKİT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri