Deniz Feneri'nden 100 bin çocuğa kışlık giysi yardımı

Deniz Feneri Derneği, ülke genelinde 100 bin çocuğa kışlık giysi dağıtmayı planladığı 'Çocuklar Üşümesin' kampanyasını Erzurum'dan başlattı. Kampanya kapsamında 50 öğrenciye kışlık giysi yardımı yapıldı.

Deniz Feneri Derneği, bu kış çocuklar üşümesin diye 100 bin çocuğa 200 TL değerinde giysi paketi dağıtmaya başladı. Dernek, ilk etapta 10 bin çocuğa kullanılmamış kışlık mont, bot, şapka, bere, eldiven, atkı, kazak, pantolon, etek ve çorap dağıtacak. 

Kampanya kapsamında Deniz Feneri Derneği Erzurum Giyim Mağazası'na davet edilen üç ayrı ilköğretim okulunda okuyan 50 öğrenci, ayakkabı ve diğer giysilerini üzerlerinde deneyerek seçti.

Dernek Genel Sekreteri Recep Koçak, Erzurum'un soğuk olması nedeniyle,'Çocuklar Üşümesin' kampanyasını Erzurum'dan başlattıklarını söyledi. Koçak, hedeflerinde 100 bin çocuğa kaban, mont gibi kışlık giysileri ulaştırmak olduğunu kaydetti. Söz konusu proje başlarken, ilk etapta 10 bin çocuğa giysi dağıtacaklarını anlatan Koçak, bağışçıların desteği ile bu sayıyı 100 bine çıkartacaklarını belirterek, "Çocuklar üşümesin. Onlar üşürse annelerinin, babalarının yürekleri donar. Onlar üşürse biz de üşürüz." dedi.

Daha sonra Deniz Feneri Mağazası'na gelen 50 çocuk stantlardan üzerlerine göre ayakkabı, mont, bereyi öğretmenleri yardımıyla seçerek aldı. Dernek Erzurum Şube Başkanı Ali Karayılan ise Erzurum bölgesinde 32 bin kişiye yardımda bulunduklarını ifade etti.


"DENİZ FENERİ DAVASI, BAĞIŞLARI YARIDAN FAZLA AZALTTI"


Ayrıca, Deniz Feneri Derneği Genel Sekreteri Recep Koçak, Deniz Feneri Almanya Derneği'ne yönelik başlatılan karalama kampanyasının ardından Türkiye Deniz Feneri Derneği'ne yapılan nakdi ve ayni yardımlarda yarıdan fazla düşüş yaşandığını söyledi.

Koçak, 2008 yılından bu yana ayni yardımlarda yüzde 50, nakdi yardımlarda ise yüzde 60 azalmanın yaşandığını kaydetti. Bağışçı sayısı ve bağışların azalmasıyla birlikte dernekte çalışan profesyonel kadrolu eleman sayısını 370'den 140'a düşürdüklerine dikkat çeken Koçak, buna rağmen yardım ve projelerini durdurmayıp, daraltarak devam ettirdiklerini söyledi. Genel Sekreter Koçak, derneğe kayıtlı 2 milyon 500 bin kişinin bulunduğunu ve bunların yüzde 80'ine yardımda bulunmayı sürdürdüklerini ifade etti.

"CHP'NİN SUÇ DUYURUSUNA TAKİPSİZLİK VERİLDİ"

Deniz Feneri Derneği yöneticilerinin CHP'ye karşı açtıkları manevi tazminat davasında mahkemeye ödenen 14 bin TL tutarındaki harç bedelinin, dernek kasasından çıktığı yönünde ilgili partinin yargıya gittiğini ve yargının da 'soruşturmaya gerek yoktur' diyerek takipsizlik kararı verdiği belirten Koçak, şöyle devam etti:

"CHP, tüzel kişiliği olan Deniz Feneri'ni ve yöneticilerini karalayan beyanatlar verdi. Dava açtık. Usulen 14 bin TL harç ödedik. Dava sunucu ne olursu olsun bu para daha sonra iade ediliyor. CHP, yetime, garibe gurebaya gitmesi gereken bağış paralarının mahkemeye haç olarak ödendiğini iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Mahkeme de önceki gün 'takipsizlik kararı' verdi."


(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri