İman ve Teslimiyet, masaya yatırıldı

Adana Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı “İman ve Teslimiyet” konulu coşkulu bir konferans ve etkinlik programı düzenledi.

Adana Menderes Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen ve yaklaşık beş bin kişinin katıldığı gecede program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Şiir ve sinevizyon gösteriminin yanı sıra Grup Furkan’ın kendi besteleriyle söyledikleri ezgi ve marşlar izleyicileri adeta coşturdu. Büyük beğeni toplayan Grup Furkan marşları salondan büyük alkış aldı.

Daha sonra konferans bölümüne geçilen gecede konuşmacı olan Alparslan Kuytul Hocaefendi “İman ve Teslimiyet” konulu konferansı verdi.

Yaptığı konuşmada Allah Azze ve Celle’nin teslimiyet konusunda bize İbrahim (a.s)’ı ve ailesini örnek gösterdiğini söyledi. İbrahim (a.s) Rabbi kendisine teslim olmasını emreder etmez ona teslim olmuş O (c.c.) kendisine ailesini çölün ortasında yapayalnız bırakıp görevine gitmesini emredince sorgusuz sualsiz bu emri yerine getirmişti. Eşi Hacer annemizde bu emrin Allah (c.c.)’tan geldiğini öğrenince hiçbir itirazda bulunmadan oda Allah (c.c)’a teslim olmuştu. İbrahim (a.s)’ın gönlünde oğlu İsmail’in sevgisi artmaya başlayınca Allah Azze ve Celle onu bir kez daha teslimiyet konusunda denemiş ve ona oğlunu kesmesini emretmiş ve her ikisi de yine Allah (c.c.)’ın emrine gönülden teslim olarak kendilerinden sonra gelen tüm insanlara bu konuda örnek olmuşlardı. Konuşmasında itaatin anladıktan sonra yapıldığını fakat teslimiyetin ise sebebini anlamadan dahi olsa emre uymak olduğunu söyleyen Alparslan KUYTUL Hocaefendi, bugün Allah (c.c)’tan gelen emirlere sebebini anlamadığı için uymayan kimselerin gerçek bir teslimiyet göstermediklerini söyledi.

Konferanstan sonra sahne alan Furkan Tiyatro Ekibi “Uyutanlar ve Uyandıranlar” isimli oyunlarını sergilediler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri