Köyüne ressam yerleşince...

Ressam Şebnem Çamdalı'nın Kavacık köyüne yerleşmesiyle, çocukluk yıllarında resme duyduğu aşkı yeniden canlanan Meryem Düzgünkaya (46), yağlı boya resim yapmaya başladı.

Ressam Çamdalı'nın ücretsiz resim dersleri verdiği engelli Düzgünkaya, 3 yıl içinde hızlı bir gelişim sergiledi ve bugüne kadar 29 yağlı boya resim yaptı.

Düzgünkaya, Karabağlar Belediyesi de destek verince, hayalinin de ötesinde geçerek, kişisel resim sergisi açma noktasına geldi.

Düzgünkaya, eserlerini Balçova Termal Tesisleri'nde 1 Aralık tarihinde açacağı sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Balçova Termal Tesisleri'nin de sponsor olduğu resim sergisini farklı bir konseptle gerçekleştirmeyi istediğini belirten Düzgünkaya, "İlkokulda resim yapmayı çok seviyordum. Ama imkânsızlık nedeniyle yıllarca içimde uhde kalmıştı resim. Köyümüze Ressam Şebnem Hanım'ın yerleşmesiyle, resim yapmaya başladım. Onun büyük desteğiyle, onlarca resim yaptım. Birçok kişi ve kuruluş bana destek verdi ve ilk kişisel sergimi açıyorum. Çok mutluyum." dedi.

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ise Düzgünkaya'nın resimlerini daha sonra Belediye hizmet binasının zemin katında bulunan Çalıkuşu Kongre ve Sergi Salonu'nda ilçe halkının da beğenisine sunacaklarını söyledi.

Serginin organizasyonuna destek verdiklerini vurgulayan Kürüm, "Meryem Hanım'ın resme duyduğu heyecan ve bu yoldaki çabası, başarısı takdir edilecek, noktada. Biz de kendisine her türlü desteği veriyoruz. Kavacık köyünün tanıtımı için her türlü desteği veriyoruz. İleri de köyün resimlerinden oluşan bir sergi yapılmasını umuyorum." dedi.

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri