Kurban Bayramı'nda kimsesizler unutulmadı

Samsun bürokrasisi, Kurban Bayramı'nda kimsesiz vatandaşları unutmadı. Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile beraberindeki çok sayıda bürokrat, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Huzur Evi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Süleyman

Yaşlılar ve çocuklarla yakından ilginen Vali Güzeoğlu ile bürokratlar, huzur evi sakinleri ile kimsesiz çocukların bayramlarını kutladı. 

İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret eden Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk ile OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ile çok sayıda bürokrat, daha sonra SHÇEK Huzur Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan yaşlılarla bir araya geldi. Huzur evi sakinlerinin bayramlarını kutlayan Samsun bürokrasisi, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Adnan İpekdal'dan bilgi alıp yaşlılarla sohbet etti.

Vali Güzeloğlu, 60 yaşlı 50 özürlü vatandaşın bakımının yapıldığı huzurevini önemsediklerini ifade ederek, devletin yaşlıların arkasında olduğunu söyledi.

Büyüklerin bayramını kutlamak ve ellerinden öpmek için yanlarında olduklarını ifade eden Vali Güzeloğlu, "İnanarak söylüyorum ki sizler bizim ailemizin büyüklerisiniz. Sizleri, yakınında olamadığımız, ellerinden öpemediğimiz tüm büyüklerimizden ayrı tutmuyoruz. Çünkü, burda devletimizin sağladığı imkanlarla devletimizin himayesinde olan sizler aynı zamanda bizler için çok değerli emanetlersiniz. Sizlerin mutluluğunu, huzurunu, sağlığını sürekli düşünmek, daha iyiye, daha güzele taşımak adına yoğun bir çaba sarfediyoruz. Milletçe bütün amacımız huzurumuzu daim kılmaktır. Milletçe bir ve beraber olmak, bayram günlerinde sevinçte ve coşkuda buluşmak ve bütünleşmek istiyoruz. Bayramlar sevgiyi çoğaltan günlerdir. Karşılıklı kucaklaşmayı, yardımlaşmayı, çoğaltan günlerdir. Kurban Bayramı da paylaşmayı daha ön plana çıkarmamız gereken günlerdir. Hepinize Allah'tan sağlık diliyorum." ifadelerini kullandı.

Ardından SHÇEK Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'nı ziyaret eden bürokratlar, çocukların büyük ilgisiyle karşılandı. Kimsesiz çocukların hazırladığı 'Kolbastı' gösterisini izleyen Vali Güzeloğlu ile beraberindeki bürokratlar, çocukların bayramını kutladı. Bayramların büyüklerin ziyaret edilip ellerinden öpüldüğü, çocukların ise sevgiyle kucaklandığı özel günler olduğunun altını çizen Vali Güzeloğlu, bayramda kimsesiz çocuklarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu, hayatları boyunca bayram coşkusu yaşamalarını istediğini sözlerine ekledi.

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri