Bağışlanan kurban etleri, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı

Kimse Yok Mu Derneği'ne yapılan kurban bağışları, ihtiyaç sahipleriyle buluşuyor. Modern tesislerde kesilip, 5'er kiloluk vakumlu torbalara konularak Kurban Bayramı için hazırlanan özel koliler, dernek yetkilileri ve gönüllüleri tarafından Türkiye'de bütü

Evi dernek binasına yakın olan ihtiyaç sahibi aileler de, İstanbul Şubesi'ne gelerek kimlik kontrolleri yapıldıktan sonra paketlerini teslim alıyor. 

Dernek, Türkiye'nin bütün illerinde ve yurt dışında 44 ülkede ihtiyaç sahibi ailelere, kurban eti ulaştırarak, kurban coşkusunu her yerde yaşatmayı hedefliyor. Kimse Yok Mu Derneği üç yıldan beri kurban coşkusunu, Türkiye'nin her bölgesinde ve dünyanın dört kıtasında yaşatıyor. Dernek, 2008 yılında, Türkiye genelinde 38 il ve yurt dışında 28 ülkede ihtiyaç sahibi ailelere, kurban bayramı ziyaretinde bulunarak, kurban eti ulaştırdı. Türkiye'de 15 bin 545, yurt dışında ise 13 bin 510 olmak üzere, toplam 29 bin 55 kurban keserek, 110 bin aileyi bayramda etsiz bırakmadı. Kurban bayramında ailesiyle birlikte gezip eğlenmek yerine derneğe gelen gönüllü ailelerde, yardım paketlerini ihtiyaç sahiplerine bir an önce ulaştırmak için çalıştı.

Kimse Yok Mu Derneği'nde gönüllü olarak bulunduğunu belirten, Esra Aydın, bayram süresince 4 gün ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak için çalışacağını söyledi. Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü. "Biz vazifemizin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Evde çocuğumuzla çoluğumuzla birlikte bayram yapmak yerine, gariban ailelere yardım etmek için buraya geldik. Şu kurban bayramında onların da kursaklarına, bir parça da olsa et girsin istedik. Bayram boyunca 4 gün bu insanlara ulaşmaya çalışacağız. Burada benim gibi birçok arkadaşım eşleriyle birlikte çalışıyor ve bayramını burada geçiriyor. Bu işe gönül verenler seferber olmuş durumdalar."

Esra Aydın'ın eşi Mehmet Aydın ise Eşinin burada gönüllü olarak çalıştığını ve oldukça mutlu olduğunu, böyle bir günde kendisinin de eşine yardımcı olmak için yanında olduğunu belirtti.

Evleri yakın olan aileler, dernek binasına gelip kimlik kontrolünü yaptırdıktan sonra yadım paketlerinden alıyor. Dernek yetkilileri ihtiyaç sahibi olan ailelerin bayramdan önce, gönüllüler tarafından yapılan çalışma sonucu tespit edildiğini belirtiyor. Yapılan tespitler sonucunda belirlenen ailelerin isimlerinin yönetim kuruluna çağırıldığını ifade eden yetkililer, evleri yakın olanları telefon ederek çağırdıklarını, uzak olanların paketlerininse gönüllü aileler aracılığıyla evlerine bizzat kendilerine ulaştırıldığını söyledi. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri