Bayramın ikinci günü kurban fiyatları indi

Küçükbaş hayvan fiyatlarının 750 liraya kadar yükseldiği kurbanlık pazarlarında yeterli talep olmayınca ve daha çok büyükbaş hayvan satılınca, bayramın ikinci günü fiyatlar indi. Kurban kesimini bugüne bırakanlar 50-100 TL daha ucuza kurbanlık aldı.

Bu yıl Kurban Bayramı'nda kurban kesmek için pazara çıkan tüketici, küçükbaş hayvan fiyatlarının yüksekliği karşısında zor durumda kalırken alışverişini bugüne bırakan kârlı çıktı. Küçükbaş hayvan sahipleri "kampanya" yaparak, fiyatlarını aşağı çekti. Kurbanlık hayvanlarda fiyatların yüksek olması nedeniyle büyükbaşa talep fazla olunca küçükbaş hayvanların fiyatı 50 ile 100 lira arasında geriledi. 450-550 lira arasında satılan küçükbaşların fiyatları 50, 600 liranın üzerinde satılanlar ise 100 lira geriledi. 

Kayseri'den 200 adet kurbanlık getiren Sait Çalışkan, "Kurbanlıkların yarısından fazlasını sattık. Daha önceleri 650 liraya sattığımız koyunları 550 liraya kadar indirdik. Şimdi elimizdekileri bitirmeye uğraşıyoruz. En son fiyat bunlar olacak. Satamaz isek koyunları tekrar memlekete götüreceğiz." dedi.

Pazar belki ucuzlar diye bayramın ikinci gününü bekleyen vatandaşlar ise fiyatlardaki düşüşü yeterli bulmadı. Kurbanlıkların halen çok pahalı olduğunu belirten birçok kişi, fiyatları sorarak geri dönüyor. Her yıl günler öncesinden aldığı kurbanı bu yıl ikinci gününe bırakan Necmettin Kara, fiyatların az da olsa düştüğünü, ama yine de düşündüğü fiyatın üzerinde olduğunu söyledi. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri