Topkapı Sarayı'nda İran medeniyeti sergilenecek

İstanbul, görkemli sergilerden birini daha ağırlamaya hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İran Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek "On bin yıllık İran medeniyeti ve iki bin yıllık ortak miras" sergisi, Topkapı Sarayı'nda ziyarete açılı

İslamiyet öncesi ve İslamiyet sonrası olarak iki bölüm halinde düzenlenecek sergi, İran coğrafyasında varlık gösteren geçmiş medeniyetlerin çivi yazılı tabletlerinden hat örneklerine, minyatür ve el yazmalarına, pişmiş toprak kaplarından çiniye, insan ve hayvan figürleri ve heykellerden tekstil, sikke, maden ve ahşap eserlere kadar yaklaşık 300 eserden oluşuyor. Sergiye, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı da destek veriyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İran Cumhurbaşkanlığı himayesindeki serginin açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İran Kültürel Miras El Sanatları ve Turizm Kurumu Bakanı Hamid Baghael, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç ve Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü İlber Ortaylı'nın katılacağı bir törenle gerçekleştirilecek.

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri