Domuz gribine karşı maske takarak eğlendiler

Domuz gribine karşı eğlence merkezlerinde de maske takılmaya başlandı. Türkiye'de 195 kişinin ölümüne neden olan domuz gribi virüsüne karşı İzmir'de faaliyet gösteren Bonzai Kafe'de sahne alan sanatçı Sedat Yüce ve eğlenmeye gelen vatandaşlar maske taktı.

Türkiye'de 195 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan domuz gribi virüsüne karşı alınan önlemler eğlence merkezlerinde de kendini gösteriyor. Vatandaşların kalabalık olarak bulunduğu ortamlarda tedbir amacıyla takılan maskeler artık eğlenmeye giden vatandaşlara da dağıtılıyor. Bayram tatilini fırsat bilerek eğlence merkezine gelen vatandaşlara mekan yöneticileri tarafından koruyucu maske dağıtıldı. Eğlence merkezinde sahne alan ve 2001 yılındaki Eurovision yarışmasında Türkiye'yi "sevgiliye son" adlı şarkıyla temsil eden Sedat Yüce de maske takarak şarkılarını okudu. Yüce, "195 kişi hayatını kaybetti. Bundan sonra ben sahneye böyle maskeyle çıkıyorum, lütfen siz de takın." dedi. Vatandaşlar eğlence merkezindeki uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi. 

Yetkililer, domuz gribine karşı hasta görünen, ateşli ve öksürüklü kişilerle yakın temastan kaçınılması, ellerin sık sık sabunlu su ile yıkanması, ellerin gözlere, ağız ve buruna sürülmemesi gerektiğini hatırlattı. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri