Engelli çocuklar mutluluğun resmini çiziyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu resim atölyesine devam eden engelliler, katıldıkları ulusal ve yerel bazda çeşitli yarışmalarda bugüne kadar toplam 23 ödül kazandı.

2007 yılında çalışmalarına başlayan resim atölyesinde engelli çocuklar bir yandan sosyal ilişkilerini geliştirirken, bir yandan da sanatla tanıştı. 

Engelliler Masası'nda görevli resim öğretmeni Tolga Sakarya, 2 yıl önce kurdukları resim atölyesinde 30 engelli çocuğun eğitim aldığını belirterek, çalışmalara başladıkları günden bu yana büyük ilerleme kaydettiklerini söyledi.

Sakarya, engelli çocukların dile getirmekte zorluk çektikleri duygularını resim ve karikatür yoluyla daha kolay ifade edebildiklerini belirtti.

Bugüne kadar Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin düzenlediği Fair-Play Çizgi Olimpiyatları, Mopak Defter Kapağı Tasarım Yarışması gibi ulusal etkinliklerin yanı sıra, çeşitli kulüp ve derneklerin açtığı yarışmalarda da önemli dereceler elde eden minik engelliler bir şeyler başarmanın da hazzını yaşadı.

Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yürütülen atölye çalışmaları kapsamında İzmirli 6 karikatürist bir araya gelerek, engelli minik sanatçılara ders verdi. Karikatüristler Şeref Güzel, Birol Çün, Sadık Öztürk, Murteza Albayrak, İbrahim Dinçer ve Abidin Köse'nin gönüllü olarak yer aldığı çalışmada, engelli çocuklar keyifli dakikalar geçirdi.

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri