Cansuyu, Kurban’da emanetleri ulaştırdı

1 milyon ihtiyaç sahibi Cansuyu’nun dağıttığı etlerden nasiplendi

Cansuyu, Kurban Bayramı’nda gerçekleştirdiği kurban organizasyonları ile ilgili bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Bu yıl beşinci kurban organizasyonunu düzenleyen Cansuyu, emanetleri eksiksiz bir şekilde gerçek sahiplerine ulaştırdı. 

Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, bir kurban organizasyonunu daha başarıyla tamamlayarak hayırseverlerin emanetlerini eksiksiz bir şekilde gerçek sahiplerine ulaştırmanın huzuru içinde olduklarını ifade etti. Dernek olarak 20 bin 238 hisse kurban keserek kurban etlerini ihtiyaç sahiplerinin sofrasına ulaştırdıklarını kaydeden Köylü, düzenledikleri bu organizasyonla 1 milyonu aşkın insanın dağıtılan etlerden nasiplendiğini ifade etti. Türkiye başta olmak üzere 38 ülkede kurban kestiklerini söyleyen Köylü, Türkiye’de 58 ilde kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını ifade etti.

Yurtdışında yapılan kurban organizasyonlarını gerçekleştiren Cansuyu gönüllüleriyle değerlendirme toplantısı yapıldı. Cansuyu Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, Genel Sekreter Muhammet Polat, ESAM Genel Sekreteri Prof. Dr. Arif Ersoy ve yurt dışında yapılan kurban organizasyonlarına katılan Cansuyu gönüllüleri katıldı.

1 milyon ihtiyaç sahibi nasiplendi
Toplantının açılış konuşmasını yapan Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, kurban bayramında hayırseverlerin emanetlerini sorunsuz bir şekilde hak sahiplerine ulaştırmanın huzurunu yaşadıklarını belirtti. Yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere bu yıl kurban bayramında toplam 20 bin 238 kurban kestiklerini bildiren Köylü, bu kurbanlardan ise 1 milyonu aşkın muhtacın nasiplendiğini söyledi. Türkiye'deki ve yurtdışındaki organizasyonlarda hiçbir sıkıntı ile karşılaşmadıklarını ifade eden Köylü, "Türkiye'de dağıtımını yaptığımız kurbanları Gaziantep’te kestik. İki ayrı et kombinasında bayramın birinci günü kesilen 10 bin 221 hisse kurban, on beş soğutma sistemli araçla 58 ile gönderildi. Kurban etleri bayramın üçüncü günü muhtaçların sofralarına ulaşmış oldu” diye konuştu.

‘Kurbanları et olarak ulaştırdık’
Türkiye’de bu yıl kurbanlık konusunda büyük bir sıkıntı yaşandığını ifade eden Köylü, geçen yıl kurban kesen bir çok insanın bu yıl kurban kesemediğini söyledi. Beş yıldır Cansuyu’na bağışta bulunmuş hiçbir hayırseverin kurban kesimini aksatmadıklarını vurgulayan Köylü, kesilen kurbanları et olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarının altını çizdi.

Hayırseverlere ve Cansuyu gönüllülerine teşekkür
Bir kurban organizasyonunu daha yüzlerinin akıyla tamamladıklarını belirten Köylü, organizasyonu gerçekleştiren Cansuyu gönüllülerine ve böylesine hayırlı bir işte emeği geçen, katkısı bulunan herkese teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri