Kağıt israfına 'dijital' çözüm!

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan tasarruf genelgeleri meyvesini vermeye başladı. Ülke genelindeki birçok il sağlık müdürlüğü binlerce kâğıt israfını önlemek amacıyla bir dizi çalışma başlattı. Kurum içi haberleşmelerde kullanılan evraklar ve r

Bursa il Sağlık Müdürlüğü tarafından çalışmaları süren projeyle kurum içi haberleşmelerde artık fotokopi kullanılmayacak. Yeni yılda kısmi olarak hizmete girmesi beklenen uygulamayla kuruma bağlı yaklaşık bin birime evraklar artık fotokopi olarak değil, dijital ortamda gönderilecek. Böylece sadece haberleşmelerde on binlerce kâğıdın israf edilmesi de engellenecek.

Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' çerçevesinde vatandaşlara daha iyi ve kaliteli sağlık hizmeti sunabilmek için gerekli olan yüksek maliyete karşılık, kaynakların ekonomik, etkin ve verimli kullanılması amacıyla tasarruf genelgesi yayımlamıştı. Genelge sonrası ülke genelindeki birçok il sağlık müdürlüğü tasarrufa gitmek için bir dizi çalışma başlattı.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü de birimler arası dolaştırılması gereken evrak, genelge ve haberleşmelerde kâğıdı israfını ortadan kaldırmak için yeni bir çalışma başlattı. Çalışmanın tamamlanmasıyla artık Bursa il Sağlık Müdürlüğü'nde kurum içi haberleşmeler dijital ortamda yapılacak. Böylece on binlerce kâğıt israf edilmemiş olacak.

Yetkililer çalışmanın sürdüğü, uygulamanın yeni yıl sonrası kısmi olarak yürürlüğe gireceğini bildirdi. Yetkililer, "Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'ne aile hekimleriyle birlikte yaklaşık bin birim bağlı. Bir duyuruyu birimlere ulaştırmak için bile tam bin sayfa fotokopi çoğaltılıyor. Uygulamayla evrak veya genelge bilgisayar ortamında taranacak ve kullanıcıların bilgisayarlarına gönderilecek. Kullanıcılara verilecek şifreyle gönderilen dijital ileti görülebilecek. Yazılım çalışmaları sürüyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla kurum içi hem bürokrasi azalacak hem de israf engellenmiş olacak." dedi.

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri