Şimdi Avrupa'nın lider markalarına kafa tutuyor

Kapalıçarşı'da kuyumcu çırağı olarak başladığı tasarım konusunda Avrupalı markaları peşinden koşturacak başarılara imza atan mücevher ve saat tasarımcı Bedros Tanışman kendi markasını oluşturdu. Dünyaca ünlü Piaget, Cartier, Chopard, Audemars Piguet gibi

Henüz 11 yaşındayken bozuk paralardan yaptığı yüzük ve kolyeleri arkadaşlarına satarak, yeteneğini keşfeden Bedros Tanışman, şimdilerde Arap şeyhlerine, kraliyet ailelerine ve dünya jet sosyetesine özel saatler tasarlıyor. Ünlü saat markalarını peşinden koşturan Tanışman, 17 Ocak'ta İsviçre'de düzenlenecek Cenevre Saat Fuarı'nda yıllarca birlikte çalıştığı markalara meydan okuyacak.

Sahibi olduğu Belartsa firması adına dünyanın önde gelen saat markalarına yaptığı özel tasarımlar, dünya saat yarışmalarında birbiriyle yarıştı. Geçtiğimiz Kasım ayında saat dünyasının oscarları olarak kabul edilen "Grand Prix d'Horlogerie de Genève" yarışmasında yüzlerce marka ve tasarımcıyı geride bırakarak finale kalmayı başaran Bedros Tanışman, birinciliği kaçırdı ancak birinci olan saatin bileziğinde ise yine Bedros Tanışman imzası vardı. Her tasarımı olay olan Tanışman kendi markası için tasarladığı Spider, Carrousel, Chrono, Big Number, Novateur, Graphica ve Hera adlarını taşıyan 7 farklı modelden oluşan PETER TANISMAN saatleri yine çok konuşulacak.

"HERKESİN KOLUNDA TÜRK SAATİ OLACAK"
Daha çok varlıklı insanlara hitap eden ve fiyatları 5 ila 80 bin Euro arasında değişen saatlerinin büyük beğeni kazanacağına inan Bedros Tanışman, "Dubai'den Amerika'ya, Uzakdoğu'dan Rusya'ya kadar dünyanın tüm zenginleri kollarında bir Türk markası saat taşıyıncaya kadar çalışacağım. Bütün dünyaya Türk markası olan Peter Tanısman markasını tanıtacağım" diyor.

Türkiye'de çok değerli markaların olduğunu, yurtdışında ise kendi markasını yaratma çabası olan bir çok Türk vatandaşının olduğunu belirten Bedros Tanışman, "Türkiye global marka fakiri olmaktan çoktan çıktı. Dünya Türk firmalarını ve ürünlerini artık daha çok önemsiyor. Bazı sektörlerde ciddi markalara ihtiyacı olan Türkiye'nin, yeni marka yaratma çabasındaki girişimcileri desteklemesi lazım. Kendi sektörümüzde ilk Türk markası değiliz ancak, Peter Tanısman olarak en önemli marka olacağız. Buna yürekten inanıyorum." şeklinde konuştu.

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri