İsrail’den hesap sorulması

Rahim Er

> Washington DC

Gatakullilerle hapishaneden hastaneye kaçırılan Ergenekoncular az kalsın aziz TSK’yı İsrail’in emrine vereceklerdi. İsrail’e göbekten bağlı bir TSK peşindeydiler. İşte ses kayıtları ortada. Cümle aynen öyle değil mi? “İsrail modelinde olduğu gibi“ Nedir o İsrail modeli? Hiçbir insaf tanımadan Filistinlileri imha etmek.
Ergenekoncular da bu modelden hareketle Müslüman Türk milletine karşı savaş hazırlığındaymışlar. Planlar bir bir ortaya çıkıyor. Cemaati kıyıma uğratacak, camileri bombalayarak yerle bir edeceklermiş.
Şimdi böylesi inanılmaz melanetliklere fikir kaynaklığı yapan İsrail’e hesap sorulacak. Nerede? Washington’da. Ne zaman Nükleer Enerji Zirvesinde. Kim soracak? Türkiye adına Başbakan Tayyip Erdoğan. İslam Ümmeti adına da yine Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Tayyip Erdoğan.
Sorulacak olan Ergenekoncularla vaki muhabbetin sırrı değil, İsrail’in nükleer gücü. Atom bombası varlığı. Bunu sayın Erdoğan zirveye hareket etmeden evvel açıkladı. Türkiye diyor ki biz bölgede kimsensin nükleer silaha sahip olmasını kabul edemeyiz. Bu ister İran olsun isterse İsrail. Fakat hep İran üzerinde durulmakta. İsrail ise görülmemekte. Bu çifte standart yüzünden Başbakan, Nükleer Enerji Zirvesine ev sahipliği yapacak olan Atom Araştırması Kurumuna İsrail’in nükleer silahları hakkında malumat soracağını söyledi.
İsrail bunu önceden haber aldığından buraya gelme cesareti gösteremedi. Tam bir suçluluk psikolojisi içinde. Zaten ABD ile de arası iyi değil. Başkan Obama iki hafta evvel İsrail başbakanı Netanyahu’yu Beyaz Saray’da ayaküstü kabul ederek geri göndermiş, birlikte fotoğraf çekilmelerine bile izin vermemişti.
İsrail, mazlum bir millete yarım asırdır yapmadığını bırakmadı.
Ona ilk defa Türkiye “one minute!” dedi.
Orta Doğu artık çobansız köy değil.
İsrail’in efelenmesi zavallı kadın ve çocuklara karşı.
Şimdi Atom Araştırması Kurumu imtihanda. Bu kurum Irak, İran, Pakistan gibi devletlere karşı tavizsiz davranıp İsrail’e göz yumarsa kendisinin de bu zirvenin de hiçbir anlamı kalmaz. Türkiye’nin bu tavrıyla zirve aynı zamanda bir mahkemedir. Sanık sandalyesinde İsrail vardır. Gıyabında yargılanacaktır. İddia makamında Atom Araştırması Kurumu vardır. Jüri zirveye iştirak eden devletlerdir. Mağdur, Filistin halkı, müdahil ise Türkiye’dir. Savunma makamı boştur.
Havanda su dövülmesin.
Adalet bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.