Faydaları saymakla bitmeyen çınarın esas yurdu Kuzey Amerika, Avrupa’nın doğusu ve Asya'dır. Genelde ormanlarda değil de dere, ırmak ve nehir yataklarında yetişmektedir.
Çınar yaprağının faydaları nelerdir?


Çınar ağacının yaprakları ise oldukça geniş ve damarlıdır.

Çınar ağacının kozalağının ve yaprağının insan sağlığına faydalı etkileri vardır.

Çınar yaprakları, birçok sağlık probleminin giderilmesine yardımcı olmaktadır.

Çınar yaprağı su içinde kaynatılarak kullanılmaktadır.

Çınar yaprağının sağlığa faydaları nelerdir?

Çınar yaprağının sağlığa olan faydaları oldukça fazladır.

İşte o liste;

Kemikler ve eklemler
Çınar ağacının özellikle kurumuş fakat yer ile temas etmemiş olan yani henüz dalı üzerinde bulunan yaprakları, kaynatılıp içildiğinde, kemik ve eklem sağlığını koruyacağı gibi, kireçlenme gibi sağlık problemlerinin giderilmesine de yardımcı olmaktadır.

1 dakikadan fazla olmamak kaydı ile klorsuz su içinde kaynatılan kurutulmuş çınar yaprağı, ılıtıldıktan sonra içildiğinde, kireçlenme, kemik ve eklem ağrılarına iyi gelmektedir.

Fakat bu çınar yaprağı suyu, 15 gün içildikten sonra, 3 gün ara verilmesi ve sonradan yeniden içilmesi şeklinde tüketilmelidir.

Yanık ve yanık yaraları
Çınar yaprağı, yanıkların ağrı ve sızısını hafifletmek için ideal bir bitkisel kaynaktır.

Kurumuş çınar yaprakları kaynatıldıktan sonra ılıması beklenip yanık bölgeye uygulandığında yanık yaralarını gidermeye yardımcı olacaktır.

Diş ve diş eti sağlığı
Diş ağrılarını dindiren ve diş eti problemlerini önleyen çınar yaprağı, kurutulmuş şekli ile kullanıldığında diş ve diş eti sağlığını korur ve diş ağrılarını hafifletir.

Ödem atıcı
Vücutta oluşan ödem ve şişkinliğin giderilmesine yardımcı olan çınar yaprağı, yer ile temas etmemiş olanlarından seçilmek kaydı ile, kaynatılarak içildiğinde vücuttaki şişkinliği dindirir.

Epilepsi krizi
Epilepsi krizlerini önleyen ve epilepsi krizlerinin şiddetini azaltan çınar yaprağı, doğal ve bitkisel bir yöntem olarak kullanılabilmektedir.

Kurumuş çınar yaprakları 1 dakikadan daha fazla olmayan bir süreç içinde klorsuz kaynamış su içinde bekletildikten sonra, bu su soğumaya bırakılır ve hafif ılık iken içilirse, epilepsi için etkili bir yardımcı olacaktır.

Yaralar
Çınar yaprağı içermiş olduğu birtakım bitkisel bileşenler sayesinde, ciltte oluşan her çeşit yaranın iyileşmesine yardımcı olmaktadır.

Hiçbir iz bırakmadan yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlayan çınar yaprağı, kaynatılmış olan suyunun yaranın bulunduğu bölgeye uygulanması ile, yaraların etkisini azaltmaya yardımcı olmaktadır.

Sedef hastalığı
Bir cilt hastalığı olan sedef hastalığı, cildi olumsuz etkileyen bir sağlık problemidir.

Çınar yaprağı ise kurutulmuş olarak, kaynatılıp kullanılarak sedef hastalığının tedavisine yardımcı olmaktadır.

Mide bulantısı
Sağlığı faydaları oldukça fazla olan çınar yaprağı, kurumuş hali ile, sirkeli su içinde kaynatılıp ve sonrasında soğumaya bırakılıp ılık hale geldiğinde içilmesi durumunda, mide bulantısını keser ve mide bulantısının giderilmesine yardımcı olur.

Romatizma
Kuru çınar yaprağı kaynatılarak içildiğinde, romatizma ağrılarını dindirici etki göstermektedir

Bel ve boyun fıtığı
Özellikle ofiste bilgisayar başında saatlerce hareketsiz bir şekilde vakit geçiren kişilerde görülen boyun ve bel fıtığı, zaman zaman şiddetli ağrılar yaparak keyif kaçırabilmektedir.

Kuru çınar yaprağı, kaynatılıp suyu içildiği takdirde bel ve boyun fıtığı ağrılarını dindirmeye yardımcı olacaktır.

Saç ve saç derisi
Hem saç sağlığını hem de saç derisini koruyan ve besleyen çınar yaprağı, saç derisinde oluşan kurumadan dolayı kaynaklanan kepekler ile mücadele eder.

Saç derisini besler ve yumuşatır. Çınar yaprağı aynı zamanda, saçları besleyerek dökülmelerini önlemektedir.

Yer ile temas etmemiş yani henüz dalında duran çınar yapraklarını kullanarak, saç sağlınızı koruyabilir ve kepeklerden kurtulabilirsiniz.

Akıntılar
Kadınların şikayet etmiş olduğu bir sorun olan beyaz renkli akıntıların giderilmesine olanak sağlayan çınar yaprağı, kurutulmuş olarak kaynatılıp, içilirse rahatsız eden bu akıntıları önler.

Cilt sağlığı
Dalından yere düşmemiş ve çürümemiş olan çınar yapraklarının, kurutulduktan sonra ya da dalında kurumuş hali ile kullanıldığında cilt sağlığını korumaktadır.

Kurumuş ya da kurutulmuş olan çınar yapraklarını kaynatıp soğuttuktan sonra, cilde uygulandığında, cildi hem temizler hem de sakinleştirir.

Meyvesiyle yapılan kür yılan zehirine iyi gelir