IBS Etiyopya'da aşevi kuruyor

IBS Etiyopya'da aşevi kuruyor
IBS: Dernek başkan yardımcımız Ömer BAL 2010 yılında Etiyopya’da yapacağımız yardım organizasyonları ile ilgili hazırlık çalışmaları yapmak üzere yarın Etiyopya’ya gidiyor.

2009 yılında Afrika ülkelerinde ve özellikle Etiyopya’da yoğun çalışmalar yapan derneğimiz 2010 yılında yeni projelerle bu ülkelerdeki faaliyetlerini sürdürecek. Özellikle eğitim ve açlıkla mücadele konularında çalışmalarını arttıracak olan derneğimizin 2010 yılında bölgeyle ilgili hedeflerini Dernek Başkan Yardımcımız Ömer Bal şöyle açıkladı: “2009 yılında özellikle eğitimle ilgili başlattığımız çalışmalar 2010’da artarak devam edecek. Şu an Başkent Addisababa’da sorumluluğunu üstlendiğimiz ağırlıklı olarak Somalili yetimlerin eğitim gördüğü bir okul var. Bu okuldaki özellikle yetim öğrencilere kitap, kırtasiye, giysi yardımlarımız yıl boyunca devam etti. İnşallah 2010’da bu faaliyetler daha da yoğunlaşacak. 

2010 yılında asıl hedefimiz Etiyopya’ya sosyal yardımlarımızı da artırmak. Ülkede yaşanan kuraklığın yeni senede gıda temin etmeyi daha da zorlaştırılacağı öngörülüyor. Bu sıkıntıya bir çözüm olarak Başkentte aşevi açmayı planlıyoruz. Konuyla ilgili çalışmalarımız tamamlanma noktasında. İnşallah 2010’un baharında aşevimiz açılacak. İlk etapta Somali’den savaş sebebiyle göç eden ailelere günlük sıcak yemek temin edeceğiz. Başlangıçta 300 aileye yemek vermeyi hedefliyoruz. Aile sayısını hayırseverlerimizin de yardımıyla yıl içinde arttıracağız. Bu çalışmamız Etiyopya’da ilk olacak. Böylelikle güzel bir hizmet gerçekleştirmiş olacağız.”

Başkan yardımcımız Ömer Bal bölgeye çocuklar için eğitim malzemeleri de götürecek.

IBS

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.