Balığın köftesini yaptılar

Balığın köftesini yaptılar
İç Anadolu'nun denizi konumundaki en büyük tatlı barajının bulunduğu Kırşehir'in Kaman ilçesinde, balık döner ve balık şiş kebabın ardından balığın köftesi de üretilmeye başlandı.

Hirfanlı Baraj Gölü'nden uzun yıllar balıkçılık yapan Sıddık Laçin, gölde yakaladığı balıklardan vatandaşın daha farklı bir lezzet tatması için, yayın ve sazan balığının etinden köfte imalatına başladı. Kaman merkezde eşi ile beraber küçük bir dükkân açan Sıddık-Hanım Laçin çifti, yaptıkları balık köftesi ile hem kendilerinin hem de ilçenin adını dünyaya duyuracaklarını söyledi.

Kısa sürede ilgi gören balık köfte, Kaman başta olmak üzere yörede tadına bakmak isteyen insanlar ilçeye akın etmeye başladı. Her gün barajdan tuttuğu balıklardan eşinin de yardımıyla farklı bir tat ortaya çıkardığını belirten Sıddık Laçin, "Gece kayıklarla barajda balık avına çıkıyoruz. Sabahın ilk saatleri ile beraber yaklaşık 10 kiloluk yayın ve sazan balıklarını alıp kılçıklarını ayıkladıktan sonra etlerini kıyma çektiriyorum. O eti hanıma teslim ediyorum. O da meslek sırrı olarak söyleyemediğimiz kendine özgü harçla karıştırıp köfte haline getiriyor. Sonra da bunları ızgarada pişiriyoruz." dedi.

İlginin oldukça fazla olduğunu söyleyen Laçin, deniz balığına alternatif olarak yaptığı tatlı su balık köftesinin sağlığa da yararlı olduğunu ifade etti. Ekmek arası veya porsiyon halinde satılan balık köfteler, 5 ile 10 liradan ile tüketiciye ulaşıyor.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.