Diyarbakır'daki patlamalarda ölenler anıldı

Diyarbakır'daki patlamalarda ölenler anıldı
Diyarbakır'da 2 yıl önce askeri aracın geçişi sırasında dershane önünde bombanın patlatılması sonucu hayatını kaybeden 6'sı öğrenci 7 kişi düzenlenen törenle anıldı.

Diyarbakır'da 3 Ocak 2008'de askeri servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristin patlattığı bombada, yaşamını yitiren 6'sı öğrenci 7 kişi için anma töreni düzenlendi. 

Saldırıda yakınlarını kaybedenler, patlamanın meydana geldiği Mimar Sinan Caddesi'ndeki dershane önünde bir araya geldi.

Acıların yeniden tazelendiği törende, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, dershane öğretmenleri ile öğrenciler, patlamada hayatını kaybeden arkadaşlarının fotoğraflarını taşıyarak saygı duruşunda bulundu. Törene katılanlar, terörü lanetleyerek patlamanın meydana geldiği yere karanfil bıraktı.

İl Milli Eğitim Müdürü Zülfü Toman, ülkesine, insanına, kendisine ve ailesine katkı sunmak dışında hiç bir amacı olmayan gençleri yaşamdan koparan bu şiddet olayının yürekleri nasıl parçaladığını tüm kamuoyunun bilmesini istediklerini söyledi.

-"UTANÇ ANITI" DİKİLSİN İSTEĞİ-

Patlamada hayatını kaybeden öğrencilerden Eren Şahin'in annesi Oya Eronat da patlamanın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen acılarının aynı tazelikte olduğunu söyledi.

Evlat acısının, acıların en büyüğü olduğunu belirten Oya Eronat, şöyle konuştu: ''Alçalmanın sınırı burası. Böyle bir sınır varmış. Buraya bir utanç anıtının dikilmesi lazım. Önce terör örgütü çocuklarımızı öldürdü. Ama şimdi kendilerini geliştirdiler. Çocukları öne sürerek terör eylemlerini yapıyorlar. Çocukların etekleri altına saklanıyorlar. Artık bu şehir olarak buna 'dur' demeliyiz. Bütün gençlerden rica ediyorum, kendinizi eğitin ve teröre dur deyin. 2 yıl oldu, ama acılarımız taptaze. Unutulmuyor... 

Unutulmayan, yürekten hiç çıkmayan bir acı ve bunu bize yaşatanlara lanet okuyorum, kahrolsun diyorum. Yeter artık çocuklarımızı kullandılar. Önce öldürdüler. Şimdi de onların etekleri altında saklanarak siyaset yapıyorlar, taş attırıyorlar, molotof attırıyorlar. Vazgeçsinler artık çocuklardan. Ne halleri varsa kendileri ortaya çıksınlar. Bu kalleşliklerden bıktık artık. Bu şehir bıktı.''

Yenişehir semtinde askeri servis aracının geçişi sırasında dershane önünde meydana gelen patlamada 66 kişi de yaralanmıştı.

(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.