3 saatte 90 milyon salavat

3 saatte 90 milyon salavat
Geçtiğimiz günlerde bir salavat-ı şerif kampanyası başlatan gulmuhammedim.org sitesi sadece 3 saat içerisinde dünyanın dört bir yanından 90 milyonun üzerinde salavat-ı şerif isteği aldı.

Yaklaşık 2 hafta önce salavat-ı şerif kampanyası başlatan gulmuhammedim.org sitesi, 20 Nisan 2010 tarihine kadar 75 milyon salavat-ı şerif hedeflemişti. 31 Aralık 2009 akşamında Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi tarafından 100. Yıl Spor Salonu’nda stant açan gulmuhammedim.org sitesi yöneticileri, burada sadece 3 saatte 80 milyonun üzerinde salavat-ı şerif isteği aldı. Toplamda ise 90 milyonu aştı.

AMAÇ, PEYGAMBER EFENDİMİZİ HATIRLAMAK

Konuyla ilgili değerlendirme yapan site yöneticilerinden Ubeydullah Göktekin, düzenledikleri salavat-ı şerif kampanyasındaki amaçlarının Hz. Muhammed (SAV)’in günlük hayatta daha çok anılmasını sağlamak, insanların hal ve hareketlerinde onun sünnetine riayet etmelerine vesile olarak ahlaki değerleri korumaya çalışmak olduğunu belirtti. Sadece 3 saat içerisinde 90 milyonun üzerinde salavat-ı şerif isteği aldıklarını ve kendilerine gösterilen teveccühten büyük mutluluk duyduklarını anlatan Ubeydullah Göktekin, “Salavat-ı şerif kampanyamız rutin bir şekilde ilerliyor, her geçen gün katılım biraz daha artıyordu. 31 Aralık akşamında Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi tarafından organize edilen Fetih ve Gençlik Gecesi’nde salonun girişine stant açtık. Standımız büyük bir ilgi gördü ve tahmin edemeyeceğimiz kadar büyük bir başarı ile 90 milyon salavat-ı şerifi şimdiden aşmış olduk” dedi.
 
DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN KATILIM VAR
75 milyon salavat-ı şerif kampanyasında çok kısa bir süre içerisinde hedefledikleri rakamı aştıklarını anlatan Ubeydullah Göktekin, dünyanın dört bir yanından internet üzerinden katılım sağlandığını anlattı. Kurdukları salavat-ı şerif kampanyası standına da ilginin yoğun olması nedeniyle zaman zaman zorlandıklarını dile getiren Göktekin, “Standımızı gören halk bizi yoğun ilgi gösterdi. Gelen her vatandaş binlerce salavat-ı şerif aldı. Bir çok insan halkın bu tür kampanyalara ihtiyaç duyduğunu ve birilerinin buna öncülük etmesi gerektiğini söyleyerek, yaptığımız bu çalışmayı takdirle karşıladı. Yine Hollanda Eğitim Cemiyeti Başkan Yardımcısı tesadüfen standımıza gelerek Hollanda’da dağıtmak üzere 10 milyon salavat-ı şerif aldı. Bu çalışmanın Hollanda ayağını yürütmek istedi. Kampanyamız dalga dalga yayılıyor. 75 milyon hedefini çoktan aştık. Şimdi, 20 Nisan 2010 tarihine kadar 120 milyona salavat-ı şerife ulaşmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

RASİM ATALAY-Merhaba Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.