Küçük İclal, yardım eli bekliyor

Küçük İclal, yardım eli bekliyor
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan Halil - Emine Bozkurt çifti, doğuştan kalbi delik olan küçük kızlarını kurtarmak için yoğun çaba sarf ediyor. 5 yaşındaki İclal'in hayata tutunabilmesi için, kalp nakli yapılması gerekiyor. Bozkurt çifti, kızlarının i

Türkiye'de pek çok hasta organ nakli bekliyor. Beş yaşındaki İclal Bozkurt da bunlardan biri. Kalbi doğuştan delik olduğu için acil kalp nakli yapılması gerekiyor. Gözü yaşlı anne Emine Bozkurt ise bir bağış gelmesi için her gün dua ediyor. 

Türkiye'de ölen çocukların organlarının bağışlanmamasından dolayı organ sıkıntısı yaşandığı belirtilirken, bir yıl içinde sadece 10 organ bağışı yapıldığı ifade edildi. Gözleri önünde eriyen kızı İclal için gözyaşı döken anne Emine Bozkurt, çocuğunun yaşaması için her gün dua ettiğini söyledi.

Ereğli'de yaşayan Bozkurt ailesi 5 yıldan bu yana küçük kızları İclal'i yaşatmak için mücadele veriyor. Doğuştan kalbi delik olan İclal, 2005 yılından sonra Çapa Tıp Merkezi'nde 2 yıl boyunca tedavi gördü. Tedavinin sona ermesinin ardından Ereğli'ye dönen aile, şimdi kalp ve akciğer nakli bekliyor.

2007 yılında Ereğli'ye dönüş yapan aile, kızlarının tedavi sonrasında duyma ve konuşma duyulaını da yitirdiğini fark etti. Bununla bir kez daha yıkılan aile fertleri, kızlarını yaşatmak için ellerinde avuçlarında ne varsa satmaya başladı. Ancak tedavi masraflarını yine de karşılayamadılar. Günden güne eriyen küçük İclal ve ailesi, kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

KALBİ SAĞ TARAFTA
Yapılan tetkiklerde kalbinin sağ tarafta olduğu anlaşılan küçük İclal'in kalp nakli için gereken para ise 150 bin Avro. Bu paranın bulunmaması durumunda kızlarını kaybedeceklerini dile getiren anne Emine Bozkurt, İclal'in para bulunsa bile ameliyat için belirli bir kiloya ulaşması gerektiğini söyledi. 3 çocukları olan çiftin en küçük çocuğu olan İclal, rahatsızlığından dolayı arkadaşları ile oynayamıyor. Kısa süreli bile olsa koştuğunda nefes almakta zorlanan İclal, sürekli olarak annesinin kontrolünde kalıyor. 

Anne Bozkurt, "Kızımın kalbinin delik olduğunu 3,5 aylıkken öğrendik. Hastalığın öğrenilmesinden bu yana yapılan tedaviler sonrasında kızımın duyma ve konuşma duyuları da gitti. Tedavi öncesinde kızım konuşuyordu. İstanbul'da 2 sene süren tedavi sonrasında Ereğli'ye döndük. Tedavi masrafları ağırlaşmaya başladığında ise elimizde avucumuzda ne varsa satmak zorunda kaldık. Ama bu da yeterli olmadı. Kızım şimdi 5 yaşında. Ama arkadaşları ile oynayamıyor, koşamıyor. 1 ay içinde en az 3 kere gribe yakalanıyor. Vücudunun direnci çok zayıf. Bu nedenle ablası ve ağabeyi ile de oynayamıyor. Her zaman başında durmak zorunda kalıyorum. Yoksa ablası, ağabeyi ve arkadaşları gibi o da koşmak istiyor. Koştuğu zaman da nefesi daralıyor. Kızımın kalbi sağ tarafta. Bu da tedavide büyük zorluklar yaşatıyor. İstanbul' da götürdüğümüz doktor, tedavinin yurt dışında yaklaşık 150 bin Avro oluğunu söyledi. Bizim bu parayı ne kazanabilecek, ne de karşılayabilecek bir durmumuz yok. Türkye'de organ nakli gerçekleşirse bu paranın üçte birini bile ödemiyoruz. Ancak organ bağışı olmaması nedeni ile naklin Türkiye'de olmasının zor olduğu bize söylendi. Gözümün nuru biricik kızım gözlerimin önünde eriyip gidiyor. Ve ben onun için hiçbir şey yapamıyorum, dua etmenin dışında. Biliyoruz ki Türkiye'de yardımsever insanlarımız çok fazla. Küçük kızımız İclal'limizin yaşaması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Yeter ki kızımıza yardım eli uzansın" dedi. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.