'İntihar vakaları batıda sektör haline geldi'

'İntihar vakaları batıda sektör haline geldi'
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Kültürlerarası Diyalog Platformu Genel Sekreteri Dr. Muharrem Atlığ, şu anda batı ülkelerinde intihar vakalarının çok yüksek olduğunu belirterek, mutsuz bir insanın her şeyi yapabileceğini söyledi.

Atlığ, Balıkesir Merve Eğitim ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen, "Türkiye'de ve Batıda Sivil Toplum Kuruluşlarında Kadının Yeri ve Önemi" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Dr. Atlığ, batı kütüründe tatminsizliğin çok yüksek seviyelerde olduğunu ifade etti. İngiltere'de intihar vakalarının artık sektör haline geldiğine dikkat çeken Atlığ, "İnsanlar, doktarlara gidip para karşılığı kendilerini acısız bir şekilde öldürmesi için talepte bulunuyor. Geçen yıllarda Avrupa'da suçüstü yakalanan bir doktorun, 'Ne kadar insanı öldürdüğümü hatırlamıyorum.' şeklinde polise ifade vermesi çok düşündürücü. İnsanlar neden ölmek istiyor? Çünkü mutlu değiller. Mutluluğu başka şeylerde arıyorlar." dedi.

Türkiye'de topluma hizmet etmek için kadınların sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla sosyal sorumluluk projelerinde erkeklerden daha faal rol aldığını ifade eden Muharrem Atlığ, bunu sebeninin kadının yaratılışındaki sevgi ve şefkat olduğunu kaydetti. Atmığ, "Kadınlar, toplumdaki çarpıklıkları çok daha hızlı tespit ediyor. Bir yetim gördüğünde ilk ağlayacak insan kadındır. Onların çilesini, ızdırabını çeker. Ağlayan insan, sorunun çözümü için bir yol bulur. Bunu mutlaka ilk düşünen kadın olur." şeklinde konuştu. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.