Kavaf'tan evlilik programlarına eleştiri

Kavaf'tan evlilik programlarına eleştiri
Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf televizyonlardaki ''evlilik programlarına'' atıfta bulunarak, ''Evlilik kutsal bir müessesedir. Evliliği tesis etmek üzere insanları meşru zeminlerde bir araya getirmeyi, iyi niyetli bir yaklaşım olarak kabul etmek gerekir.

Bakan Kavaf, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen ''2. Aile Çalıştayı''nda yaptığı konuşmada, Evlilikte başarının ve mutluluğun eş seçiminin iyi ve dikkatli yapılmasına bağlı olduğunu vurguladı.
 
Televizyonlardaki ''evlilik programlarına'' atıfta bulunan Kavaf, şöyle konuştu:
''Günümüzde eş seçme biçimlerinin, iletişim ve bilgi teknolojisi çağına uygun olarak yeniden formüle edilerek dönüştürülen yeni modelleriyle karşılaşmaktayız. Eş seçiminin yeni bir formatı da medyada kendine yer bulmuştur. Profesyonel bir meslek alanı olarak medya, eş seçiminde etkin rolü üstlenmiş görünmektedir. Evlilik kutsal bir müessesedir. Evliliği tesis etmek üzere insanları meşru zeminlerde bir araya getirmeyi, iyi niyetli bir yaklaşım olarak kabul etmek gerekir. Ancak bu bir araya getirme işini şov aracı haline getirmek ve istismar etmek çok büyük sıkıntılar doğurabilir.''

Reyting kaygısında aile değerlerinin göz ardı edilmemesi gerektiğine işaret eden Bakan Kavaf, konuşmasına şöyle devam etti:

''Amansız bir rekabetin şekillendirdiği iletişim alanında, rekabetin ölçüsü, seyredilebilirlik yani 'reyting, reklam, kar üçgeni' içinde kalmamalıdır. Bu rekabetin içine aile değerlerinin de yerleştirilmesi sosyal sermayeyi zenginleştirecektir.''

-DİĞER KONUŞMACILAR-

Edirne Valisi Mustafa Büyük ise konuşmasında, çalıştaya ev sahipliği yapmanın onurunu yaşadıklarını belirtti.
Vali Büyük, son günlerde Edirne'de gerginlik yaşanmasına neden olan grubun üyelerinin büyük bir bölümünün ailesinin ayrı olduğunun tespit edildiğini söyledi. Vali Mustafa Büyük, ''Aile bir toplumun temel taşıdır. Türk toplumunda ailenin yeri ve değeri çok fazladır. Biz son günlerde Edirne'nin yaşadığı olaylarda da gördük ki, aileye sahip insanlar, suçtan uzak oluyor. En azından aileler sahip çıkıyor. Bu olaylara katılanların yarısının ailelerinin ayrı olduğunu tespit ettik'' diye konuştu.

(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.