Namaz kılmak için bu haberi okuyun!

Namaz kılmak için bu haberi okuyun!
Namaz Gönüllüleri Platformu, karış karış gezdiği Türkiye’de adeta bir destan yazıyor. Şu ana kadar milyonlarca insana namaz bilincini anlatan Platform üyeleri, gittikleri Rize’de büyük bir coşkuyla karşılaştılar. Programın düzenlendiği sa

MUHAMMED TAHA'NIN HABERİ

Namaz Gönüllüleri Platformunun, Rize MÜSİAD Şubesi sponsorluğunda düzenlediği Namazla Diriliş Programı, Rize’de adeta bir namaz şenliğine dönüştü. Yüzlerce Rizelinin katıldığı program, büyük bir coşkuyla gerçekleşti. İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen Namazla Diriliş Programında, Rizelilere gazetemizin yazarı Abdullah Yıldız ile yazar Ahmet Bulut hitap etti.

Namaz coşkusuyla salona akın eden Rizeliler, salonu hınca hınç doldurdu, merdiven boşlukları da dolunca, kapalı devre ile alt kattaki salona da yayın verilerek gelenlerin programı dışardan takip etmeleri sağlandı. Program, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Cem Temizel’in açılış konuşmasıyla başladı. Programa Diyanet Eğitim Merkezi Hocalarından Yahya Alkın ve kursiyerleri ile Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce de katıldı. Namaz Gönüllüleri gün içinde de önce İmam Hatip Lisesinde öğrencilere özel bir seminer verdiler. Öğrenciler programı adeta nefeslerini keserek gözyaşları ile takip ettiler. Kitap imzasında uzun kuyruk oluşturdular. Yazarlarla sohbet etme imkânı buldular. Öğrenciler, ‘Bizler de namaz gönüllüsü olarak hizmet etmek istiyoruz’ diyerek duygularını paylaştılar. Programda Abdullah Yıldız, Hz. Şuayb’ın (as) namazını ve O’nun günümüze yansımalarına değinerek, namazın hayata müdahalesini anlattı. Yıldız, “Kelime-i tevhidin hayata bakan yüzünü namazda görürsünüz. Namaz kılanın hayatını Allah belirler. Namazda Allah var, ticarette Allah yoksa Allah karışmıyorsa o namaz da problem var demektir” dedi.


BULUT: YAYLA ŞENLİKLERİNİ NAMAZ ŞENLİĞİNE DÖNÜŞTÜRELİM

Yazar Ahmet Bulut ise, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) hayatında namaz coşkusunu anlattı. Bulut, dört yıldır Türkiye'yi karış karış dolaşan Namaz Gönüllülerinin semeresini paylaşarak Rize'deki sivil toplum kuruluşlarına bir teklifte bulundu. Yaz aylarında yapılan ‘Yayla Şenliklerini’ Namaz Şenliğine dönüştürerek, oraya gelen gençlerimize namazın güzelliklerini anlatarak namazsızlık hastalığının giderilmesi için birlikte çalışma yapmak istediklerini söyledi. Yazar Ahmet Bulut’un bu önerisine salonda bulunanlar çok olumlu tepkiler verdi.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.