Zeki çocuk için balık

Zeki çocuk için balık
Anne adaylarının zeki çocuk sahibi olmaları için balık yemesi gerektiği belirtiliyor.

İngiltere’de yapılan bir araştırma, hamileliğinde düzenli balık ve deniz ürünleri tüketen kadınların çocuklarının, zihinsel ve sosyal beceriler açısından, akranlarına göre daha ileri düzeyde olduğunu ortaya koydu.

Araştırma kapsamında 11 bin 875 kadına, balık tüketimleri konusunda sorular yöneltildi. Ve sorulara verilen cevaplar ışığında, doğum sonrasındaki 7-8 yıl boyunca, çocukların iletişim becerileri, el-göz koordinasyonu ve IQ’ları test edildi. Araştırmacılar, haftada 340 gramdan az balık tüketen kadınların çocuklarında, sözel becerilerin % 48’lik bir oranla daha düşük olduğunu tesbit etti.

Anne adaylarına haftada bir ya da iki defa balık yemelerini tavsiye eden uzmanlar, sadece ton balığı gibi belli tip balıkların yenilmesine de şiddetle karşı çıktı. Araştırmacılar, omega-3 açısından zengin sayılan somon, uskumru, sardalya gibi balıkların tercih edilmesini tavsiye ettiler. Araştırmacılar, bu sayede çocuğun, anne sütü aracılığıyla da balık yağı ihtiyacını giderebileceğini ifade ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.