Çocuklarınıza oyun öğretin

Çocuklarınıza oyun öğretin
Çocuklarınızla iyi ileşitim sağlayabilmek ve gelişimlerine katkıda bulunmak için onlara oyunlar öğretin.

Öğretimde tavsiyeler 1- Açıklamaları kısa ve basit yapınız. 2- Hareketi mümkün olduğu kadar çabuk başlatınız. 3- Çocukları cesaretlendirmek için teşvik edici olunuz. 4- Değişik çocukları seçerek onları kendilerine güvenir yapınız. 5- Sınıf kalabalık ise 2 veya 3 gruba ayırarak, birden fazla oyun gösteriniz. 6- Düdük sesiyle bütün çocukların durup, sesi dinlemesini sağlayınız. 7- Bir oyunda başarı sağlamıyorsanız durdurup başkasına geçiniz.

Bilinen oyunları tekrarlayınız.

Daire Oyunları

KEDi VE FARE

ÇOCUKLAR bir veya iki halka üzerinde sıralanır. Yüzleri içe dönüktür. Bir oyuncu kedi olarak seçilir. Bu dairenin dışında kalır. Diğeri ise fare olarak dairenin ortasındadır. Kedi ; "Ben kediyim" diye seslenir. Fare : "Ben de fareyim" der. Kedi : "Seni yakalayacağım." Fare : "Yakalayamazsın." Oyun bundan sonra başlar. Kedi diğer oyuncuların engellemelerine rağmen fareyi yakalamak ister. Fare yakalanmamak için kaçar. Dairedeki çocuklar farenin kaçmasını sağlamak için ona yol verirler. Fare yakalanınca oyuna yeniden başlanır.

Oyuncak oyunu Bütün çocuklar bir halka üzerinde sıralanırlar. Birisi ortadadır. Bütün çocuklara birden altıya kadar numaralar verilir. Sonra öğretmen numaralara isimler verir. Örneğin; 1. ler Bebekler, 2. ler Trenler, 3. ler Toplar, 4. ler Tahta askerler, 5. ler Uçaklar, 6. lar Taksiler. Bundan sonra ortadaki oyuncu, "Trenler" diye bağırır. Tren olan ikiler, geriye doğru bir adım atarak halka etrafında koşarlar ve tekrar yerlerine gelirler. Yerine ilk gelen çocuk elini yukarıya kaldırır ve ortadaki ile yer değiştirerek, ikinci oyunu o başlatır.

Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.