Ağca’nın ilginç cezaevi günleri

Ağca’nın ilginç cezaevi günleri
Papa ve Abdi İpekçi suikastı nedeniyle 30 yıl cezaevinde kalan ve önceki gün tahliye olduktan sonra GATA’dan çürük raporu alarak Ankara’da beş yıldızlı bir otele yerleşen Mehmet Ali Ağca’nın, İstanbul-Kartal ve Ankara-Sincan Kapalı Ceza

YENER DÖNMEZ'İN HABERİ...

Papa ve Abdi İpekçi suikastı nedeniyle 30 yıl cezaevinde kalan Mehmet Ali Ağca’nın cezaevi günlerine tanıklık etmiş isimler Vakit’e konuştu. Önceki gün, yüzlerce yerli ve yabancı gazetecinin yoğun ilgisi arasında Cezaevi’nden tahliye olan Ağca’nın gardiyanı Ağca’nın Sincan Kapalı Cezaevi günleriyle ilgili ilginç hatıralar anlattı.

AĞCA GİBİ BİN TANE MAHKUMUM OLSA
Mahkumiyetinin ardından GATA’dan, 'askerliğe elverişli değil' raporu alan Ağca’nın iddia edilenlerin aksine kaldığı koğuşta sakin ve dingin kişiliğiyle dikkat çektiğini anlatan gardiyan, “Keşke Ağca gibi bin tane daha mahkumum olsaydı. Çok dingin ve sakin haliyle dikkat çekiyordu. Kendi halinde birisiydi” dedi.

ÇOKÇA OKUYUP KİTAP YAZIYORDU
Ağca’nın yemesine, içmesine ve sağlığına çok dikkat ettiğini belirten gardiyan, “Ağca yemeklerine çok dikkat ediyordu. Yemeklerini vaktinde yiyordu ancak çok az yiyordu. Spor yapıyordu. Pek kimseyle muhatap olmak istemiyordu. Kendini okumaya vermişti. Çokça okuyordu. Kitap yazıyordu. Kimseyle bir sorunu yoktu. Ben hiç kimseyle bir tartışmasına, kavgasına tanıklık etmedim. 30 yıl cezaevinde kalan birisi gibi değildi. Bize hiçbir şekilde zorluk çıkarmadı. Cezaevi yönetimiyle bir problemi olmadı” diye konuştu.

YÜZBAŞI B.D.’YE: SANA O YETKİYİ KİM VERDİ?
Ağca’nın Kartal Cezaevi’nde tutuklu bulunduğu günlerde Askerliğini Kartal Jandarma Bölük Komutanlığı’nda jandarma-er olarak yapan Ö.M. de Ağca ile ilgili ilginç hatıralar anlattı. Yaşadıklarını Vakit ile paylaşan Ö.M., 2008 yılında Bölük Komutanı Yüzbaşı B.D. ve Kartal Cezaevi savcısıyla birlikte koğuşlarda arama yaptıklarını ve orada Ağca ile karşılaştıklarını söyledi.

Cezaevi savcısının Ağca’ya bir sıkıntısının olup olmadığını sorduğunu anlatan Ö.M., Ağcanın “Bir sorunum yok” dediğini, Bölük Komutanı Yüzbaşı B.D’nin ise Ağca’ya, “Sen Mesih misin?” diye bir soru yönelttiğini, bu sorudan rahatsız olan Ağca’nın da Yüzbaşı B.D’ye “Bana soru sorabilme yetkisini sana kim verdi? Sana bu yetkiyi veren kimse o gelsin” karşılığını verdiğini aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.