Zigana'da ölen dağcılar için anıt!

Zigana'da ölen dağcılar için anıt!
Zigana Dağı'nda geçen yıl meydana gelen çığda hayatını kaybeden Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü Derneği (TEDAK) üyesi 10 dağcı anısına yaptırılan anıt törenle açıldı.

Zigana Dağı'nda 25 Ocak 2009'da çığ düşmesi nedeniyle ölen TEDAK üyesi 10 dağcı için yaptırılan anıtın açılış törenine, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Gümüşhane ve Trabzon Belediye başkanları, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, TEDAK Başkanı Ali Melih Tankutay, Gümüşhane Dağcılık ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Akbulut ile ölen dağcıların yakınları, sporcular ve vatandaşlar katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunmasının ardından katılımcılar birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından anıt, üzerindeki bayrağın Vali Salihoğlu ve beraberindekiler ile alınmasının ardından açıldı.
Törende, olayda ölen diğer dağcıların yakınları da gözyaşlarını tutamadı.

-ANIT-
Gümüşhane Valiliğinin tarafından Ankara'da Hacettepe Üniversitesi öğretim görevlisi ve heykeltıraş Ayhan Yılmaz'ın yaptığı anıt, Zigana Dağı'na getirilerek, 24 Aralık 2009'da Torul Kaymakamlığı ile Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdürlüğünce yaptırılan kaideye yerleştirilmişti.

Fiberglas malzemeden üretilen 7 metre yüksekliğinde kaidesi ile 9 metreyi bulan anıt 1,5 ton ağırlığında. Anıtın ön yüzünde ölen 10 dağcının 20 ayak izinin yanı sıra üzerine ''çığ düşme'' kompozisyonu, arka yüzünde ise ölen 10 dağcının isimleri ve ölüm tarihleri bulunuyor. Anıtın yapımı için toplam 41 bin 400 lira harcandı.

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı'nda 25 Ocak 2009'da yürüyüşe çıkan TEDAK üyesi 17 kişi, çığ altında kalmıştı. Olayda Burçak Sevim, Davut Akdeniz, Erhan Terzi, Özlem Timurcuoğlu, Hüseyin Karaosmanoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş, Hasan Ali İsaoğlu, Dursun İnan ve Hüsniye Sarıbıyık hayatını kaybetmişti.

(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.