Apul Dedeyi kurtarma seferberliği

Apul Dedeyi kurtarma seferberliği
Sivas'a 39 km uzaklıktaki köyde yaşayan 85 yaşındaki Apul Yiğit'in hastaneye yetiştirilmesi için köylüler bir yandan, devlet bir yandan ter döktü. Yolu kapatan kar ve tipi ile yapılan 2,5 saatlik savaşı insanlık kazandı

Sivas'ta, yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köydeki yaşlı hasta, 2,5 saatlik bir yolculuğun ardından hastaneye getirildi.

Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Gaziköy köyünde yaşayan 85 yaşındaki Apul Yiğit'in rahatsızlanması üzerine yakınları, köyün yolunun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapalı olması nedeniyle sağlık ekipleri ve İl Özel İdare Müdürlüğünden yardım istedi.

Bunun üzerine kent merkezine 39 kilometre uzaklıktaki köye, ambulans ve greyder gönderildi. Yiğit'in yakınları da zaman kaybetmemek için ambulans ve greyderin köye gelmesini beklemeden hastayı minibüsüne bindirerek, yola çıktı.

Yiğit'in bulunduğu minibüsün zaman zaman kara saplanması nedeniyle minibüstekiler küreklerle yolu açarak aracın ilerlemesini sağladı. Minibüsün Hıdırnalı köyüne doğru ilerlediği sırada greyder kapalı yolu açtı.

Yiğit, greyder eşliğinde ilerleyen köy minibüsü ile Hıdırnalı köyüne götürüldükten sonra burada ambulansa bindirildi. Ambulansta sağlık ekiplerince serum takılan Apul Yiğit, yaklaşık 2,5 saat süren yolculuğun ardından Numune Hastanesine getirildi.

İdrar yollarındaki enfeksiyon ve böbreklerindeki ağrı nedeniyle rahatsız olduğu belirtilen Yiğit'in sağlık durumunun iyi olduğu, tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Yiğit'in oğlu Selahattin Yiğit, babasının hastaneye getirilmesinden dolayı sağlık ekiplerine ve İl Özel İdaresi Müdürlüğüne teşekkür etti.

Yiğit'i hastaneye getirenler arasında yer alan Zeki Kapar ise yaklaşık 2,5 saatlik zorlu bir yolculuğun ardından hastaneye ulaştıklarını anlattı.

(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.