İşte kayıp kızların ölüm nedeni!

İşte kayıp kızların ölüm nedeni!
Bingöl'de karnelerini aldıktan sonra kitap almak için evden çıkan ve bir daha haber alınamayan iki kız çocuğunun ölüm nedenleri belli oldu.

Bingöl'de karnelerini aldıktan sonra kitap almak için evden çıkan ve kendilerinden bir daha haber alınamayan 8 yaşındaki Asliye Ayaz'dan sonra dayısının kızı Zeynep Varış'ın (14) da cesedi bulundu. İki kızın, dönüşte 'kestirme olsun' diye Çapakçur Deresi'nden geçmek isterken suya düştüğü ve akıntıya kapılarak boğuldukları ortaya çıktı. Asliye'nin cenazesi toprağa verilirken, otopsiye gönderilen Zeynep'in cenazesi ise yanında kazılan mezara gömülecek. 

Uzaktan akraba olan Asliye Ayaz (8) ile Zeynep Varış (14) hem komşuydular, hem de aynı okulda okuyorlardı. Kurtuluş Şişmantürk İlköğretim Okulu'nun 3. ve 8. Sınıfında okuyan iki kız çocuğu karnelerini aldıktan sonra Cuma günü öğle saatlerinde Sanayi Mahallesi'nde bulunan evlerinden birlikte kitap almaya çıktılar. Yaklaşık 4 kilometre uzakta bulunan çarşı merkezine giderek kitaplarını alan, çarşıda dolaştıkları anlar çevredeki güvenlik kameralarına da yansıyan iki çocuk, geri dönerken, karanlığa kalmamak için 'kestirme olsun' diye Çapakçur Deresi'nden geçmek istediler. Dere suyunun mevsimsel olarak artmasını hesaplayamayan çocuklar, buradan geçmek isterken, dengelerini kaybederek suya düştüler. İddiaya göre, önce Asliye suya düştü, Zeynep ise ona yardım etmek isterken akıntıya kapıldı.

CESETLERİ BİR GÜN ARAYLA BULUNDU
Kızlar eve dönmeyince yakınları arama başlatırken, çocuklardan Asliye'nin cesedi önceki gün şehir merkezine 10 kilometre uzakta Çapakçur Deresi'nin karıştığı Göynük Çayı'nın kıyısında bulundu. Dün sabah saatlerinde ise Zeynep'in cesedi bulundu. Zeynep'in cesedi şehir merkezine 1 kilometre uzakta yine kıyıya vurmuş vaziyette bulundu. Asliye'nin cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yapılan otopsi sonunda küçük kızın boğularak öldüğü belirlendi. Cesedi dün bulunan ve vücudunda herhangi bir darp izi bulunmayan Zeynep'in de aynı şekilde öldüğü üzerinde duruluyor.

CESEDİ BULUNAN ASLİYE AYAZ'IN BABASI HAKKI AYAZ: ANNE, BABALARA SESLENMEK İSTİYORUM, ÇOCUKLARINA DİKKAT ETSİNLER
Ayaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üzüntülerinin büyük olduğunu belirterek, kimseyi suçlayacak durumda olmadıklarını söyledi.

Vatandaşların çocuklarına dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizen Ayaz, şunları kaydetti:

''Daha önce çocukların kaçırıldığı yönünde bir şüphemiz vardı. Ancak şimdi hiçbir şüphemiz yok. Şimdi anne babalara seslenmek istiyorum, çocuklarına dikkat etsinler. Bizim yüreğimiz yandı, başka ailelerin yüreği yanmasın.''

Bugün cesedi bulunan Zeynep Varış'ın ağabeyi Mehmet Can Varış ise, ''Bir vatandaşın bize verdiği bilgi doğrultusunda dünden beri Çapakçur Deresi ve Göynük Çayı etrafında arama yaptık'' diye konuştu.

''Allah kimsenin başına böyle acı bir olay vermesin'' diyen Varış, şöyle devam etti:

''Bir vatandaşın bize verdiği bilgi doğrultusunda dünden beri Çapakçur Deresi ve Göynük Çayı etrafında arama yaptık. Dün kuzenim Asliye'yi bulduk. Bu sabah da kendi imkanlarımızla kardeşim Zeynep'i bulduk. Şu anda kardeşimin cesedini bulmanın şaşkınlığı içindeyim. Şimdiden bir şey söylemek zor. Çünkü ne gören var ne duyan var. Otopsi raporunun açıklanmasıyla birlikte bir şey varsa ortaya çıkar.''

-ÇOCUKLARIN PARALARININ OLMADIĞI İDDİASI-
Çocukların parası olmadığı için eve yürüyerek gittikleri iddiasına da değinen Varış, ''Bu ailemize atılmış bir iftiradır. Eğer paraları olamasaydı bizim yanımıza, çalıştığım iş yerine gelir para isterlerdi. Paraları olmadığı için yürüyerek gittikleri kesinlikle söz konusu değil. Hava güzel olduğu için eve yürüyerek gitmek istemiş olabilirler'' dedi.

Kayıp kızları Çapakçur Deresi'nde karşıya geçmeye çalışırken gördüğünü ileri süren Haşim Akarbulut adlı vatandaş ise her hafta aynı bölgede çöp toplama geldiğini belirterek, ''Cuma günü çöplüğe giderken dere kenarında 2 küçük kızın kaşıya geçmeye çalıştığını gördüm. Engellemeye çalıştım. Kızlar geri döndü, bende oradan uzaklaştım. Daha sonra çocukları görmedim'' diye konuştu.

-EMNİYET MÜDÜRÜ UZUNÇAKMAK-
Bingöl Emniyet Müdürü Ahmet Uzunçakmak da gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Savcılık ve olay yeri incelemesinden sonra gerekli neticeyi alacağız'' dedi.

Çocukların öldürüldüğüne yönelik herhangi bir bulguya rastlanılmadığını ifade eden Uzunçakmak, her iki ceset üzerinde de darp izine rastlanılmadığını ifade etti.

Uzunçakmak, Malatya Adli Tıp Kurumu raporunun açıklanmasının ardından gerçeğin ortaya çıkacağını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kayıp çocuklardan küçüğünü dün bulunmuştur. Kızın cesedi dere yatağında bulunduğu için arkadaşlar arama çalışmalarını burada yoğunlaştırdılar. Sabah saatlerinde diğer çocuğumuzun da cesedine ulaşıldı. Savcılık ve olay yeri incelemesinden sonra gerekli neticeyi alacağız. Görüldüğü gibi cesedin üzeri karlıdır. Kar çocukların kaybolduğu cuma gününden sonra yani cumartesi günü yağdı. Bu demektir çocuklara ne olduysa kayboldukları gün olmuştur.''

Bu arada, Zeynep Varış'ın cesedinin de otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği öğrenildi.

Bingöl'de, 22 Ocakta kitap almak için Saray Mahallesi'ndeki Temel Yapı Konutlarında bulunan evlerinden ayrılan Zeynep Varış'ın (13) cesedi bugün şehir merkezindeki Çapakçur Deresi'nin Küçük Sanayi Sitesi mevkisinde bulunmuş, kendisiyle birlikte evden ayrılan dayısın kızı Asliye Ayaz'ın (8) cesedi, dün yakınları tarafından Bingöl-Genç kara yolu üzerindeki İçmeler mevkisinde Göynük Çayı kıyısında bulunmuştu.

8 YAŞINDAKİ ASİYE AYAZ'IN İLK OTOPSİ SONUCU
Bingöl'de 5 gün önce kitap almak için evlerinden ayrılan ve kendilerinden bir daha haber alınamayan çocuklardan Asliye Ayaz'ın (8) Malatya Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsisinde ilk belirlemelere göre, ölmeden önce saç derisinin altında darp veya çarpmaya bağlı olarak yoğun kanama olduğu, sol gözünün iç kısmında da ender görülen yırtılmanın oluştuğu saptandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, otopsideki ilk belirlemelere göre, küçük kız tecavüze uğramadı.

Ayaz'ın ölmeden önce saç derisinde yoğun kanama olduğu, kanamanın çarpma veya darpla meydana gelmiş olabileceği ifade edildi.

Sol gözünün içinde ender görülen yırtılmanın oluştuğunu belirleyen yetkililer, gözün bu nedenle boşlukta durduğu, gözün dış kısmında yırtılma olmadığı kaydedildi.

Boğuşma izine de rastlamadığını ifade eden yetkililer, boğulmanın suda mı dışarıda mı olduğunun, kesin sonuçlarla ortaya konulacağını belirtti.

Bingöl'de, 22 Ocakta kitap almak için Saray Mahallesi'ndeki Temel Yapı Konutlarında bulunan evlerinden ayrılan Zeynep Varış'ın (13) cesedi bugün bulunmuştu. Kendisiyle birlikte evden ayrılan dayısın kızı Asliye Ayaz'ın (8) cesedi, dün yakınları tarafından Bingöl-Genç kara yolu üzerindeki İçmeler mevkisinde Göynük Çayı kıyısında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.