Tatil sonrası öğrenciler motive edilmeli

Tatil sonrası öğrenciler motive edilmeli
Sömestr tatilinin ardından öğrencilerin büyük bir çoğunluğunda derslere karşı ilgisizlik görülüyor.

Uzmanlar, ders çalışmada isteksiz öğrencilere, ders çalışan rakiplerinin ÖSS ve SBS'de kendilerini geçtiğinin hatırlatılması gerektiğini ifade ediyor.

Fatih Dershanesi Eğitim Koordinatörü Muhammed Kandöken, öğrencilerin derslere yeniden motive olabilmesi sınavlardaki rakiplerinin hız kaybetmeden hazırlandığının hatırlatılmasının faydalı olacağını söyledi.

Çocukların 'tatildeyim psikolojisi yerine dinlendim' demelerinin motivasyonları açısından pozitif olacağını ifade eden Kandöken, ders konusunda isteksiz öğrencilere kendisi gibi 1 milyon öğrencinin yarışa iyi hazırlandığının söylenmesi gerektiğini kaydetti. Kandöken, "Öğrenciler tatille birlikte tüm öğrencilerin ders çalışmayı bıraktığını düşünüyorlar. Fakat şunu unutuyorlar belirli bir kesim öğrenci tatil boyunca da ders çalışmaya devam ediyor ve SBS ve ÖSS yarışında biraz daha öne geçiyorlar. İsteksiz öğrencilere geride kaldığı söylenmeli." şeklinde konuştu.

Öte yandan ders çalışmakta zorlanan çocuklara karşı ailelerin, tolerans göstermesi gerektiğini kaydeden Kandöken, öğrenci ders çalışmıyorsa okulların veya dershanelerin rehberlik servislerine başvurmaları gerektiğini dile getirdi.


(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.