Nasıl yurttaş olunur?

Nasıl yurttaş olunur?
Kızlarağası Medresesinde “Büyükler İçin Yurttaşlık Bilgisi”nin 2010 1. Yarı yıl Kültür etkinliklerinin çerçevesinde, Cumartesi günü (13 Şubat 2010) 16.00’da Abdurrahman Dilipak “Nasıl Yurttaş Olunur?” konusunu konuşuyor.

ransız Yurttaşlık Bildirisinden Yola Çıkarak Modern Ulus Devlet Tartışmasına Farklı bir Bakış

NASIL YURTTAŞ OLUNUR?
Dilipak’ın Büyükler İçin Yurttaşlık Bilgisi Dersleri 2010 da da, yine Yazarlar Birliğinde devam edecek.. Bu ay, Ulus devlet tartışmaları, Demokrasi ve Cumhuriyet ikilemi arasında Fransız Yurttaşlık Bildirisinden Yola Çıkarak Modern Ulus Devlet Tartışmasına Farklı bir Bakış açısıyla aktüel bir konuyu ayın konusu olacak..
Ve Dilipak 2010 çerçevesinde İstanbulun tarihine bakacak. Bizans Öncesi ve Bizans döneminde İstanbul..

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak İstanbulda Sultanahmet de tarihi Kızlarağası Medresesinde, 13 Şubat 2010’da Cumartesi günü saat 16.00’da İBB Kültür Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen kültür etkinlikleri çerçevesinde , Büyükler İçin Yurttaşlık Bilgisi Okumalarına devam edecek.. Bu ayın konusu Nasıl yurttaş olunur?.. 

Dilipak bu haftaki konuşmasında şu soruların cevabını arayacak: Bu ay, Ulus devlet tartışmaları, Demokrasi ve Cumhuriyet ikilemi arasında Fransız Yurttaşlık Bildirisinden Yola Çıkarak Modern Ulus Devlet Tartışmasına Farklı bir Bakış açısıyla aktüel bir konuyu ayın konusu olacak.. Ve Dilipak ayrıca 2010 kültür etkinlikleri çerçevesinde katkı olarak İstanbul’un tarihine bakacak. Bizans Öncesi ve Bizans döneminde İstanbulu bundan sonraki buluşmalarda da Osmanlı ve Cumhuriyet İstanbulunu anlatacak..

2010 ilk yarı kültür etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilecek Yurttaşlık Bilgisi okumalarının 13 Mart’ının konusu “Amerikan Yurttaşlık Bildirisi” Programın bundan sonraki tarihleri 13 Mart, 10 Nisan ve 8 Mayıs olacak..

Program adı : Büyükler İçin Yurttaşlık Bilgisi
Yeri : Kızlaraağası Medresesi/Divanyolu,Hoca Rüstem Sk.6 Sultanahmet Tel: 0212 527 75 17
Sunucu : Abdurrahman Dilipak (İnsan Hakları Aktivisti &Gazeteci / Yazar)
Tarih : 13.02.2010 Cumartesi Saat: 16.00
Konu : Nasıl Yurttaş Olunur/ Fransız Yurttaşlık Bildirisi ve Fetih öncesi İstanbul

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.