Cansuyu'nu aradı, akülü sandalyeye kavuştu

Cansuyu'nu aradı, akülü sandalyeye kavuştu
İstanbul Esenler’de yaşayan fiziksel engelli Halime Tezal’e Cansuyu Derneği sahip çıktı. Yüzde 94 fiziksel engelli olup yatağa mahkum şekilde hayatını sürdürmeye çalışan Tezal’e Cansuyu Derneği tarafından akülü tekerlekli sandalye hediye

Her fırsatta engellilerin yardımına koşan Cansuyu, Halime Tezal’in başvurusunu da geri çevirmedi. Geçici işlerde çalışarak geçimlerini sağlamaya çalışan Halime Tezal’in eşi Yusuf Tezal maddi sıkıntılar yüzünden eşine akülü tekerlekli sandalye alamadığını söyledi. Bir çok televizyon kanalına çıkıp çeşitli derneklere akülü sandalye için başvurduklarını dile getiren Yusuf Tezal, son çare olarak Cansuyu’na başvurduklarını ve olumlu sonuç aldıklarını ifade etti. 

İki çocuklarının olduğunu belirten Yusuf Tezal, “Oğlum askerde, kızım ise annesine bakmaya çalışıyor. Benim kazancım geçinmemize yetse de geçici işlerde çalıştığım için çoğu zaman sıkıntı çekiyoruz. Cansuyu, olmasaydı eşim hayatının geri kalan kısmını yatakta geçirecekti. Allah onlardan razı olsun” diye konuştu.

Cansuyu Derneği İstanbul Temsilcisi Lütfi Kibiroğlu, derneğin kuruluşundan itibaren sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini belirterek, “Şimdiye kadar ilk ve orta öğretimde okuyan öğrencilere yönelik projemiz neticesinde 1615 öğrencimize tekerlekli sandalye hediye ettik. Bunun yanında bize başvuran engelli vatandaşlarımızın durumunu gözden geçirip tekerlekli sandalye ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Onların hayata tutunmada gösterdikleri azim bizim en büyük moral kaynağımız oluyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.