Sigorta bilinci çocuklara tiyatroyla öğretiliyor

Sigorta bilinci çocuklara tiyatroyla öğretiliyor
Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği (TSŞRB) tarafından çocuklara sigorta bilinci kazandırmak amacıyla düzenlenen 'Bay Hooop Evde Şamata' adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

Erzurum Lisesi Kültür Merkezi'nde sergilenen oyunda çocuklara evde karşılaşabilecekleri olumsuzluklara karşı nasıl davranılması gerektiği tiyatroyla anlatılmaya çalışıldı. Çocukları heyecanlandırıp ve güldüren oyunda itfaiye, polis gibi acil yardım numaraları da öğretildi. 

Ülkede sigorta bilincinin gelişmesini sağlama vizyonu doğrultusunda oyunun sergilendiğini belirten organizatör Bengi Yalçın, oyunun TSRŞB'nin talebiyle BKM oyuncuları tarafından hazırlandığını belirtti.

Oyunun, nisan ayına kadar sahneleneceğini ifade eden Yalçın, oyunu Anadolu turnesinde 28 ilde toplam 91 kez sahneleyeceklerinin altını çizdi.

Evde yalnız kalan iki küçük çocuğun başından geçenlerin konu alındığını kaydeden Yalçın, "Bay Hooop Evde Şamata' adlı oyun ile ilköğretim çağındaki 56 bin çocuğa ulaşmayı ve sigorta konusunda bilinç oluşturmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.