Havada Ocak rekoru!

Havada Ocak rekoru!
Uçakla yolculuğa olan ilgi artmaya devam ediyor. Uçak ve yolcu trafiğinde 2010 Ocak ayında yolcu sayısı son 7 yılı katladı. Bu yılın ilk ayında seyahat için uçağı tercih edenlerin sayısı 5 milyon 693 bin 473 kişiye çıktı.

Geçen yılın Ocak ayında 4 milyon 364 bin yolcu uçağı tercih ederken bunların 2 milyon 788 bini Türkiye'de bir yerden bir yere uçtu. 1 milyon 575 bini ise dış hatlar yolcusu olarak kayıtlara geçti. Bu senenin Ocak ayında ise iç hat yolcusu 3 milyon 733 bine, dış hat yolcusu da 1 milyon 960 bine çıktı. En fazla yolcu artışı yaşanan iller ise geçen yılın Ocak ayında uçağı tercih edenlerin düşük kaldığı havaalanlarında oldu. Sinop'ta uçakla yolculuk yapanlar yüzde 125 artarak 2 bin kişiden 4 bin 500 kişiye çıktı. Çanakkale'de geçen yıl 619 kişi uçağı kullanırken bu sayı da 2 bine ulaştı. 

Her 1,5 dakikada bir uçağın inip kalktığı İstanbul Atatürk Havaalanı ise her zaman olduğu gibi yolcu yoğunluğunda birinci sırada yer aldı. Bir ayda toplam 2 milyon 234 bin kişi ulaşımda uçağı tercih etti.

Bu yıl Türkiye genelinde 93 milyondan fazla yolcu taşıyacaklarını kaydeden Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, "Uçak ve yolcu trafiğindeki 2010 Ocak ayı artışlarının önceki 7 yıllık Ocak ayı artışlarına göre en yüksek seviyesine ulaşmıştır." dedi.

Söz konusu artışın hedeflerin tutacağını gösterdiğinin altını çizen Birdal, Anadolu'da uçağı tercih edenlerin de her geçen gün arttığına dikkat çekti.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.